Aleksandar Stijović / foto - IVAN PETROVIC-IPE
22/02/2023 u 11:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vrijeme je da olovka pobijedi

Piše,

bivši ministar poljoprivrede u Vladi Crne Gore Aleksandar Stijović

Bio je jedan momenat u Crnoj Gori kada je jedan sramni zakon izazvao da se ujedine narodne snage protiv nepravde. Mnogi od nas koji su bili veoma uspješni u svom poslu, sve su bili spremni da ostave i ustali su da brane svetinje na koje je udarila tadašnja vlast. Vjerujem da je ta dostojanstvena borba donijela narodu slobodu.

Svetinje su odbranjene i društvu je krenulo na bolje. Bolje i pravedno društvo nam je bila želja, to je bilo ideja boljeg života za sve naše građane i vizija pravednog društva baziranog na znanju. Ogromnu energiju i umjetnost petljanja su pokazale političke partije da obesmisle i unište tu viziju isključivo vodeći se partijskim interesima i partijskim zapošljavanjem.

Veliku borbu za svetinje smo dobili i mnogo drugih dobrih rezultata je postignuto za kratko vrijeme. A onda smo mnogo bitki kao društvo izgubili. Počevši od Vlade trgovine i prodaje, neustavnih pomjeranja izbora u opštinama, xy puta ponovljenih izbora u Šavniku, nemogućnosti da se ispoštuje volja građana na izborima u Podgorici i Pljevljima, politički izabran Ustavni sud, VD stanje države i tako jedan po jedan kiks Skupštine i Vlade i na kraju dobili smo DIK.

Jedan izuzetni čovjek rekao je jednom prilikom da će potonja prevara biti najveća. Ovaj Izbor za predsjednika postaje najveća prevara od svih, jer u demokratiji osnovno pravo građanina je pravo da bira i bude biran. Do sada su izbori bili sa raznim malverzacijama sa glasačima, dovođenjem podobnih, izbornim turizmom i čime sve ne, ali sada je sve otišlo na novi nivo, jer ovi izbori se pokušavaju „ namjestiti“ prije i nego su počeli.

Smatram da je konačno došlo vrijeme je za nove i neukaljane ljude. Sadašnji predsjednik prečesto gleda na sat i jasno mu je da mu je političko vrijeme isteklo. Očekujem se da će brzo nakon ovih izbora nastupiti i parlamentarni, jer vrijeme je da se „ rekonstruiše i Skupština“, jer mnogima koji sada sjede tamo političko vrijeme odavno je isteklo. Lično ne volim da izlazim iz stručnih okvira, ali uvjek ću ustati protiv nepravde, jer nemamo pravo da ćutimo, i svaki glas protiv nepravdi sprečava da se nepravde nastavljaju.

Ovdje je nepravda načinjena, ne pojedincu već političkoj partiji koju čine ljudi koji pokazuju želju da nešto promjene i pokazali su da i dalje postoje načini da se nešto promijeni na bolje. Zato je bitno da uđete u ovu utakmicu da bi bila bar donekle poštena, pa ko šta ponese, a promjene su uvijek dobre i one bi trebale biti jedina konstanta demokratije.

Moj lični stav je da je Jakov Milatović odličan kandidat za Predsjednika i ovdje želim da ga podržim da se kandiduje jer sam siguran da je političar novog doba koji može iznjeti ovu borbu, pobijediti i donijeti novu vrijednost crnogorskom društvu. Odlično ga poznajem i kao čovjeka i kao profesionalca i iz ličnog iskustva i profesionalne saradnje mogu da kažem da je temeljan radnik, pouzdan i doslijedan. Porodičan je čovjek koji ima dovoljno crnogorskog, dovoljno srpskog i dovoljno evropskog da bi bio predsjednik svih građana Crne Gore.

Neki od kandidata su se za ove izbore spremali decenijama, iskusni su političari, dok drugi su imali samo par godina da pokažu šta znaju. Na narodu je da odluči koga želi, i u poštenoj utakmici pozdraviću svakoga ko pobijedi. Najlepša stvar ovih dana u aktuelnoj političkoj situaciji je vidjeti u Crnoj Gori strah mnogih političara od olovke. Ne brinite, kako ste radili tako će Vam narod suditi! Izvolite pred građane Crne Gore, pa da vidimo koliko građani smatraju da vrijedite. Neka najbolji pobijedi!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 15:48