/ - FOTO: ISLAMSKA ZAJEDNICA
31/01/2023 u 11:24 h
Dan arhivaDan arhiva
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Islamska zajednica u Crnoj Gori dobila prvu ženu predsjednicu Medžlisa

Do sada je bilo slučajeva da žene budu članovi Medžlisa i Sabora, a sinoć je jedna od njih izabrana za predsjednicu Medžlisa u Glavnom gradu

Islamska zajednica u Crnoj Gori dobila je prvu ženu predsjednicu Medžlisa. Na konstitutivnoj sjednici Medžlisa Islamske zajednice Podgorica za buduću predsjednicu u narednom četvorogodišinjem mandatu izabrana je Refika  Lela Tuzović.

-Novim Ustavom Islamske zajednice u Crnoj Gori osigurano je pravo aktivnog učešća i predsjedavanja pripadnicama ženskog pola u institucijama Islamske zajednice. Do sada je bilo slučajeva da žene budu članovi Medžlisa i Sabora, a sinoć je jedna od njih izabrana za predsjednicu Medžlisa u Glavnom gradu- navode iz Islamske zajednice.

Refika Lela Tuzović (djevojački Adrović) rođena je 26.02.1957. godine, u mjestu Lijeva Rijeka, Opština Podgorica.

Završila je srednju ekonomsku školu i maturirala 1975. godine.

Radni vijek započinje u preduzeću “Gornji Ibar” kao kalkulant i fakturista, kasnije je unaprijeđena na mjesto materijalnog i finansijskog knjigovođe.

Godine 2000. počinje raditi kao honorarni službenik Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori na poslovima računovođe, gdje 2003. godine dobija stalni posao kao šef računovodstva, koji i dalje uspješno obavlja.

Udata je, majka troje djece i baka petoro unučadi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:08