/ Фото: Јутјуб
20/04/2022 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Предраг: Не одлазимо у цркву као у кладионицу као да уплаћујемо тикет

Ако будемо тражили оно што је добро у људима, онда ће наш живот бити миран, бесједио је протојереј Шћепановић вечерас у подгоричком Храму

Протојереј Предраг Шћепановић бесједио је вечерас након службе у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, поручивши да је потребно да људи виде добро у другим људима.

- Будући да ћемо у сваком наћи оно што је лоше, али ако будемо тражили дргоцјени бисер, оно што је добро у људима  онда ће наш живот бити миран- навео је отац Предраг. 

Додао је да је свака болест последица гријеха.

- Треба да умијемо своје лице, као што смо за вријеме Ковида много пута прали руке, што свакако јесте потребно, одржавати хигијену тијела, али, много је потребнија хигијена душе- истакао је он. 

Он је нагласио да постоје људи који ропћу за сваку ситницу одмах губе вјеру, док за разлику од таквих људи, постоје људи који кроз све недаће и недуге пролазе са тврдом Божијом вјером.

- Неко носи најтежи крст у животу, тихо и без роптања, а неко направи драму животну од тога ако га ципела нажуља. Не одлазимо у цркву као у кладионицу као да уплаћујемо тикет. Постимо недјељу дана, десет, четрдесет, четрдесет девет, нађемо добар посао, купимо добар ауто или нам нешто крене онда хвала Богу, а ако не, онда све пропада- додао је отац Предраг. 

Како је навео, тражећи добро у људима, у сваком ћемо наћи оно што је лоше, али ако будемо тражили дргоцјени бисер, оно што је добро у људима, онда ће наш живот бити миран.

- Видимо око нас колико има гладних, унесрећених, посјећујмо болнице, оне којима треба помоћ, сјетимо се сваке људске душе, нека Васкрсење Христово буде темељ нашег бића и нашег живота - поручио је протојереј Шћепановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:33