Констракта ”одувала” Европу: Фантастичан наступ уметнице у полуфиналу Евровизиjе / -Констракта "одувала" Европу: Фантастичан наступ уметнице у полуфиналу ЕвровизиJе
12/05/2022 u 21:47 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Србија у финалу Еуросонга

Црна Гора и Сјеверна Македонија без пласмана

Других десет полуфиналиста за овогодишњи Еуросонг су поред Србије, Белгија, Чешка, Азербејџан, Пољска, Финска, Естонија, Аустралија, Шведска и Румунија.

Представница наше земље Владана, нажалост, остала је без пласмана.

Друге полуфиналне вечери 66. Еуросонга у Пала Олимпик дворани у Торину представило се 17 земаља.

Популарна група "Расмус" из Финске отворила је друго полуфинале. Како смо и навикли Финци су имали рок наступ уз нумеру "Jezebel". Представник Израела Mihael Ben David ријешио је да размрда публику у Торину нумером "I.M"

Под редним бројем три наступила је једна од фаворита такмичења представница Србије, Ана Ђурић Констракта.

Цијела дворана "Пала Олимпико" у Торину тапшала је уз тактове песме "In corpore sano". После спектакуларног завршетка, услиједиле су вишеминутне овације за Констракту.

Представница Азербејџана Надир Рустамли, донијела је раскошну баладу "Fade To Black". Грузијски представници, група "Циркус Миркус", одлучила је да пружи евровизијским гледаоцима јединствен наступ. Доминирали су смјеном флуоресцентних боја и неких психоделичних елемената који су пратили пјесму "Lock Me In". Са Малте је у Италију стигла занимљива и весела пјесма "I Am What I Am" коју је извела Ема Мускат.

Представник Пољске Окман припремио је занимљиву пјесму у којој је ријешио да прикаже своје вокалне способности, пошто се школовао за оперског пјевача.

Акиле Лауро, представник Сан Марина, добро је познат свима који годинама прате италијански фестивал у Санрему. Годинама покушава да побиједи на том престижном фестивалу, али му је пошло за руком да представља Сан Марино с нумером "Stripper".

Аустралијски представник је у Торино је донио Мет Галу па је тако Шелдон Рајли помоћу несвакидашњег костима одлучио да евровизијској публици поручи да "Није исти".

Андромахи, представница Кипра, ријешила је да ништа не омета њен наступ па је донијела сопствену сценографију. Нема сумње да ће "Ела" бити велики љетњи хит.

Брук, која долази из Ирске, наставила је кипарским стопама.Торинска арена је ђускала уз шаблонску поп пјесму "That's Rich".

Представница Сјеверне Македоније, Андреа је моћном баладом и сјајним вокалом смирила публику у "Пала Олимпику" и успјела да покаже да за њен глас не постоје границе. "Кругови" из Сјеверне Македоније су смирили темпо фестивала.

Потом је сцену преузео Стефан, естонски представник, који је дубоким гласом извео пјесму "Hope". WRS, представник Румуније, представио се латино пјесмом "Llámame" уз стандардну кореографију која иде уз пјесме овог типа.

Под редним бројем 15 наступила је наша представница Владана са пјесмом "Breathe" коју је отпјевала на енглеском и италијанском језику. Уз јединствен стајлинг њен дах се осјетио у цијелој Пала Олимпик дворани.

Белгију је на Еуросонгу представљао Џереми Макисе с пјесмом Miss You. Он се, осим пјевањем, бави и фудбалом. Голман је у једном белгијском фудбалском клубу.

Представница Шведске Корнелија Јакобс у Торино је донијела микрофон који подсјећа на нека стара времена. Иначе, Корнелија је прва женска представница Шведске још од 2014. године.

Црногорска представница Владана наступила је под редним бројем 15 у другом полуфиналу 66. Еуросонга. Владанина пјесма има веома дирљиву причу, настала је у тренуцима смрти драге особе, њене мајке, и тај емотивни тренутак гласно се чуо у Торину. Јединственим стајлингом Владана је најавила повратак Црне Горе на Еуросонг.

За Евровизијско такмичење наша представница је отпјевала пјесму на енглеском и италијанском језику.

Цијела дворана "Пала Олимпико" у Торину тапшала је уз тактове пјесме "In corpore sano" представнице Србије Ане Ђурић Констракте која је наступила под редним бројем 3.

После спектакуларног завршетка услиједиле су громогласне овације за Ану Ђурић, која је имала невјероватну подршку присутних у сали током цијелог наступа.

Констракта, представница Србиjе на Евровизиjи, наступила jе у другом полуфиналу овог такмичења. на којем ће пролаз у суботње финале покушати да изборе и Финска, Израел, Азербеjџан, Грузиjа, Малта, Сан Марино, Аустралиjа, Кипар, Ирска, Сјеверна Македониjа, Естониjа, Румуниjа, Пољска, Црна Гора, Белгиjа, Шведска и Чешка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 18:24