Mila NIkić / -MIKA MARKOVIć
13/09/2023 u 17:35 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kad Mila Nikić pjeva nema "Ništa tužno"

Pjesmu autorski potpisuje Dušan Alagić (muzika, tekst i produkcija), dok je aranžman uradio u saradnji sa Dušanom Krsmanovićem

Danilovgrađanka Mila Nikić prvu deceniju muzičkog postojanja proslavlja novim singlom naslovljenim "Ništa tužno". Iako diskografski nije bila "preaktivna" i "prečesta" u studiju, ipak je bila vrijedna na nastupima na kojima se mogao čuti njen nježan glas i pop boja koja ga krasi. Pjesmu "Ništa tužno" potpisuje Dušan Alagić, i muziku i tekst i produkciju, dok je aranžman uradio u saradnji sa Dušanom Krsmanovićem. Kako je Mila otkrila našem Radiju D, sama je još tokom inicijalnih dogovora odredila naziv pjesme.

- Dušan me pitao kakvu pjesmu želim, rekla sam "samo ništa tužno" i njega je to inspirisalo. Vrlo jednostavno je nastala. On je kroz pjesmu napisao ono što sam ja osjećala, što sam u tom trenutku mislila, ono što i sad mislim i negdje u takvom sam raspoloženju od zimus, samo ništa tužno. Željna sam lijepe energije, društava i muzike - kaže Nikić.

To raspoloženje će svakako ostati i kad prođe ljeto, jer sve ono o čemu pjeva Mila oslikano je u video spotu koji prati pjesmu, a za koji je bio zadužen Miodrag Mika Marković.

- Sjajno smo se proveli u Ulcinju, na Velikoj plaži i Adi Bojani, dva dana nas petoro: Mika, rasvjeta Luka Cvijović, šminka Marija Ivanović, model Maid Čičić i ja. Od jutra do mraka smo bili vrijedi, bilo je malo i naporno ali za prvo iskustvo mislim da sam se dobro snašla. Ipak, očekujem od sebe da u drugom projektu budem bolja i ljepša - našalila se pjevačica.

image

Mila NIkić

-MIKA MARKOVIć

Ekonomija je posao, a muzika poziv

Iako nas njeni počeci vraćaju u 2013. godinu, u međuvremenu nije htjela da snima pošto-zašto već je čekala momenat kada će se njene želje poklopiti sa osjećanjima.

- Trudila sam se nakon duge pauze da radim ono što ja osjećam, nešto čega se neću stidjeti sjutra. Imala sam priliku da snimim neke druge pjesme dosad. Sada kada ja preuzimam inicijativu, kada ja želim nešto da radim, želim da budem potpuno sigurna da to što radim volim i osjećam - ističe Mila.

Kako je studirala ekonomiju, bavi se poslom iz struke, ali ipak pravi razliku.

- Za ekonomiju kažem da je posao, a muzika poziv - otkriva Mila.

image

Mila NIkić

-MIKA MARKOVIć

Let ka zvijezdama prvo muzičko iskustvo

Mila Nikić je debitovala 2013. godine u muzičkom takmičenju Let ka zvijezdama, gdje je i pobijedila. Pobjeda joj je obezbijedila izdavanje albuma, za koji kaže, da se nije baš potrudila kada je promocija u pitanju.

- Let ka zvijezdama je moje prvo muzičko iskustvo. Moje jedino iskustvo dotad bilo je kuća, radio, slušalice i ponekad pjevanje u praku sa društvom. Takmičenje je zaista bilo sjajno iskustvo, ali nisam poletjela. Vrlo sam realna, znam što mogu da očekujem znam kakve su nam prilike. Crna Gora je mala i malo je tržište. Za promociju se nisam potrudila, ali sve se nastavilo u smislu nastupa. Nažalost to je najveći domet naših muzičara - kaže Nikić.

Majka najveća podrška i kritika

- Majka je najveći moj kritičar, ali je u isto vrijeme najsrećnija, možda čak više od mene, jer zna koliko mi ovo znači. Kad sam uradila demo šaljem joj iz Beograda snimak, a ona kaže: "Što je ovo? Ovo je katastrofa". Nijesam mogla da zaspim tu noć. Ništa joj se nije svidjelo, rekla je da sve mijenjamo, da to nije moj glas, da to nisam ja. Međutim, sad je ukapirala da svaka pjesma treba da se pjeva na drugačiji način, da treba malo da ostanete svoji ali opet da budete u skladu sa muzikom i emocijom, vibracijom koju ta muzika daje. Sad je malo omekšala, čujem je kad priča sa koleginicama pa kaže: "Slatko, slatko"... - otkriva Mila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 02:20