/ -FOTO: NATHAN REINDS, EBU
13/05/2022 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Констракта далеко испред свих, скочила и на кладионицама

Констракта је на кладионицама стигла до осмог мјеста по шансама за побједу, а уз то прва је и у трендингу на Јутјубу

Наступ српске представнице Ане Ђурић Kонстракте на полуфиналу Евровизије у Торину, на Јутјубу је погледало преко 920.000 људи за 12 сати, што је далеко више у односу на све остале такмичаре који су синоћ наступили.

Прва иза Kонстракте, по броју прегледа синоћнег наступа, је представница Шпаније Шанел, по кладионицама пета фавориткиња за побједу, са 537.000 прегледа.

image
-Фото. РАИ

Публици се синоћ представио и представник Велике Британије Сем Рајдер, други фаворит за тријумф на Евровизији, који је прикупио „скромне“ 122.000 прегледа.

Шанел и Сем Рајдер су, међутим, синоћ наступили ван конкуренције, пошто су њихове земље дио „петорке“ оснивача Евровизије, која има гарантовано мјесто у финалу.

Од извођача који су се надметали за пролаз у финале, први иза Kонстракте по броју прегледа на Јутјубу је представник Пољске Охман, са 276.000 прегледа.

image
-Фото. РАИ

Занимљиво је да представница Шведске Kорнелија Јакобс, која се на кладионицама котира на високом трећем мјесту, има тек 134.000 прегледа, што је примјера ради, мање од Kипра који се није ни квалификовао у финале.

Од извођача који су наступили у првој полуфиналној вечери, највише прегледа на Јутјубу, очекивано, имају представници Украјине Kалуш оркестар - 3,2 милиона. Они су уједно убједљиви фаворити на кладионицама за побједу у Торину.

Треба имати у виду и да је прво полуфинално вече одржано у уторак увече, тако да ти наступи имају два дана дужи "живот" на интернету у односу на извођаче у другом полуфиналу.

Но, да број прегледа на Јутјубу име да "завара" најбоље доказује пример представнице Албаније Ронеле. чији полуфинални наступ има више од два милиона прегледа, а није се пласирала у финале.

Констракта је данас и скочила на свјетским кладионицама на осмо мјесто по шансама за побједу, након што је у претходних недељу дана држала 10. позицију. Уз то, Констракта је и прва у трендингу на Јутјубу. 

image
-Стање на кладионицама

На првом мјесту је и даље Украјина, док је Италија пала на четврто мјесто, а на друго и треће избиле су Велика Британија и Шведска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:13