Владана Вучинић / aussievisionnet
18/03/2022 u 12:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Владана Вучинић након мини турнеје по Европи: Музика на краjу ипак слави живот

Црногорска представница на Пјесми Евровизије, Владана Вучинић одржала је краћу турнеју по Европи у склопу промотивних активности овог популарног музичког такмичења. Иако има доста обавеза, истиче да ипак ужива у свему овоме јер јој се остварује некадашњи сан. Открива и да вриједно ради на сценском наступу, а током боравка у Србији снимила је бекап видео.

- Све ово се десило неочекивано, веома сам срећна и велика ми jе част што ми jе пружена могућност да представљам своjу земљу, jер мислим да је за jедног музичара престиж представљати земљу у ономе у чему си наjбољи. Колико год броjни грађани деградирали Евровизиjу као тамкичење лаких нота њега прати 200 милиона људи широм свиjета. Поjавити се на тоj великоj сцени заиста jе посебно задовољство и част али и велика одговорност - истакла је Владана.

Владана jе недавно била на мини турнеjи у Румуниjи, а посjетила jе Београд и Стокхолм, а како се припремала за тамошње наступе, обjашнjава:

-Разликуjем се од других жена jер се спремим за пет минута, и мислила сам да ће та моjа организованост да ме прати и приликом ових припрема, међутим Евровизиjа захтиjева толико ствари коjе су ми наметнуте да просто немам кад да се припремим. Остварила сам сарадњу са младом италиjанском дизаjнерком коjа ми jе позаjмила костиме за неке наступе и jа сам их дониjела из Стокхолма, а у Београд сам носила моделе српске дизаjенерке коjа jе удата за Црногорца. Мени jе сценски моменат jако битан, много волим моду и битно ми jе како ћу да се представим и изгледам. Фурам неки авангардни модни стил. У емисиjи код Ивана Ивановића сам носила модел Будиславе Кековић. Феноменално ми jе што ми Евровизиjа пружа ту могућност да се представим како волим jер желим да то што облачим има неког умjетничког уплива.

Када jе у питању сценски костим коjи ће носити у Торину, Владана открива да ће носити модел француске дизаjнерке.

-Не смиjем пуно да откриjем али у питању jе француска дизаjнерка за коjу су ме људи из мог окружења питали како сам jе пронашла. Али, ако ишта копам поред музике то jе мода. Она jе млада дизаjнерка коjа ради високу моду у Паризу али на специфичан начин. Између осталог ради проjекте за Гугл, тако да ће бити споj технологиjе и моде. Изгледаће свjетски, биће необично, jедно велико изненађење на сцени, приjе свега што Црна Гора нуди тако нешто. Надам се да ће то заjедно са оним што припремамо на сцени употпунити моj наступ - казала jе Владана.

Вољела бих да се вратим музици

-Надам се да ће ме ово евровизиjско искуство вратити у музику jер то jе оно гдjе се осjећам своjа на своме. Имам неке планове али не желим да их истичем и потенцирам, видjећемо кад се све ово заврши. Вољела бих да се вратим у музику, ово jе доказ да jа то могу и да треба да радим.

У споту за пjесму Breathe, поjавио се и пjевачицин син, коjи се како jе казала, одлично снашао на снимању.

-Пошто нисам била у земљи када jе спот премиjерно пуштен, нисмо стигли да искоментаришемо све али рекао ми jе како га другари из других одjељења сада мало више гледаjу (смиjех). Он иде у музичку школу, свира клавир, воли да глумата кроз кућу али jе врло повучен, не воли то приказивање. Кад jе требало да снима спот негодовао је а jа сам инсистирала jер смо тражили дjечака његових година и хтjела сам да то буде он, да имамо заjедно успомену. То jе моjе интимно путовање и жељела сам да моjа породица буде у потпуности укључена у то. Мислим да jе била добра одлука - додала jе Владана.

Када jе у питању трема, пjевачица истиче да jе тренутно нема, али не зна како ће реаговати када изађе на велику сцену у Торину.

- Мислила сам да ћу то са тремом да искусим на Кошутњаку када смо снимали бекап видео. Имали смо могућност да у сат времена снимимо само три теjка и да на краjу изаберемо коjа нам се верзиjа више допада. Док нас jе Евровизиjа посматрала мислила сам да ћу да се прекинем од треме али сваки пут сам извела како треба и постоjало jе потпуно одуство треме. Не знам да ли да ме то брине или да осjећам као неко ослобођење. Очекуjе ме пет проба са костимима и сви кажу да jе први тежи а касниjе се ослобађаш и нема панике. Само се надам да ћу бити здрава, jер моjа пjесма jе изузетно вокално захтjевна и захтиjева вокални припрему - нагласила jе Владана.

Наjвећа жеља jоj jе каже, када би добила неки знак да jе маjка види и чуjе, јер је пjесма Breathe заправо њој и посвећена.

-Моjа наjвећа жеља у свему овоме jе да она некако чуjе jер ниjе доживjела мене на тако великоj сцени и знам да jоj jе потаjно била увиjек жеља да остварим неку већу кариjеру. Она jе знала да jе то моj наjвећи таленат и било jоj jе жао што нисам одабрала таj пут и у потпуности се бавила музиком. Надам се да ме на тоj сцени неће преплавити емоциjе а наjвећа жеља ми jе када бих имала неки знак да jе она то чула и видjела. Моjи сви снови би били остварени, уопште не размишљам ни о каквом пласману jер посвећено jе њоj и зато што jе комплетна пjесма инспирисана тиме што се она и jа нисмо видjеле 28 дана док jе била у болници. Заправо наjтужниjе од свега jе и то што и остале породице коjе су изгубиле некога нису имале времена да се са раставе са својим најмилијима, да кажемо нешто jедни другима. Комуницирала сам са њом преко медицинских сестара и знам да су ми преносиле њене риjечи да жели да живи али да не може да дише. Ових дана сам примила броjне поруке људи из земље и иностранства коjи су исто остали тако без некога и захваљивали су се што постоjи нешто што ће их увиjек подсjећати да не заборавимо, а то jе моjа пjесма. Морамо да се присjетимо да музика на краjу ипак слави живот тако да ово jесте тужна прича али желим да не растужуjе толико већ да знамо да jе она омаж свима њима и да их се сjетимо са радошћу - закључила jе Владана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:36