DPS / - DPS
13/08/2024 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Promjenom naziva ulica vlast poništava antifašističke vrijednosti Pljevalja

U Pljevljima više niko ne zna na kojoj je adresi i broju, koliko su česte promjene naziva ulica u zadnjih godinu dana, navode iz DPS-a Pljevlja.

- Na mnogo šta smo navikli od ove nesretne pljevaljske crno – crvene koalicije u zadnje vrijeme protkane nijansama zelene boje, ali ovo što imaju na umu posljednjim odlukama u vezi sa nazivom ulica prelilo je kap gorčine za sve dobronamjerne građanski orjentisane Pljevljake. Pokušaj preimenovanja ulica koje nas svojim nazivima podsjećaju na svijetlu istoriju antifašističke borbe protiv stranih okupatora i domaćih izdajnika ne smije proći, ne samo zbog slavne prošlosti, već i zbog antifašističkih vrijednosti na kojima treba da vaspitamo buduće generacije- navode u saopštenju.

Zato pozivaju sve relevantne institucije u Crnoj Gori da zaustave "ovo novokomponovano zlo koje se nadvilo nad Pljevljima, i želi da napravi od našeg grada nešto što on nikad nije bio".

- Prije svega pozivamo nadležna ministarstva, međunarodne organizacije ali i tužilaštvo koje bi trebalo da konačno prepozna fašisoidne namjere pljevaljske vlasti- navode iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
DPSPLJEVLJAULICA
05. oktobar 2024 13:18