Sastanak u kabinetu predsjednika / - OPSTINA ULCINJ
09/11/2022 u 18:59 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marović i Novaković Đurović posjetile Ulcinj: Lokalne uprave važan partner u procesu pregovora sa EU

Ponosna sam što se za 100 dana rada Vlade, zajedno sa Ambasadom Republike Njemačke, riješilo pitanje upravljačkog modela Solane, budući da će to ubrzati realizaciju 19 aktivnosti iz Akcionog plana za Poglavlje 27, koliko ih se odnosi na Solanu, poručila je Novaković Đurović

Ponosna sam što se za 100 dana rada Vlade, zajedno sa Ambasadom Republike Njemačke, riješilo pitanje upravljačkog modela Solane, budući da će to ubrzati realizaciju 19 aktivnosti iz Akcionog plana za Poglavlje 27, koliko ih se odnosi na Solanu, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, tokom radne posjete povodom Evropskog dana Ulcinja.

image

Javna debata o znacaju pristupnih pregovora

- M.K.

- Ministarstvo aktivno radi na očuvanja ovog parka prirode u skladu sa ekološkim standardima, uz razmatranje mogućnosti turističke i ekonomske valorizacije Solane. U saradnji sa Vojskom Crne Gore, nastavićemo sa nasipanjem dina na Adi Bojani, kao nastavak kratkoročnih mjera za sprječavanje i kontrolisanje erozije, dok se ne usaglase predlozi dugoročnih rješenja. Podržavamo inicijativu da Valdanos postane zaštićeno područje. U saradnji sa Ministarstvom Opština Ulcinj otpočinjemo projekat vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, čime će pospješiti svoj infrastrukturni razvoj - kazala јe Novaković Đurović.

Kako je ministarka izjavila, taj projekat je jednako važan i za Ulcinj, ali za Ministarstvo, budući da je to preduslov razvoja jedne opštine u mnogim drugim oblastima. Sa Novaković Đurović u radnoj posjeti Ulcinju boravila јe i potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović.

Posjeta je dio projekta "Evropski dan u tvom gradu", a tokom posjete ministarke Marović i Novaković Đurović razgovarale su sa predsjednikom Opštine Omerom Bajraktarijem i njegovim timom. Posjetile su Srednju mješovitu školu "Bratstvo – jedinstvo" i razgovarali sa učenicima o pristupanju Crne Gore EU. U okviru posjete, održana je javna debata "Značaj pristupnih pregovora za lokalne samouprave" na koјoј јe konstatovano da su loklane uprave važan partner u procesu pregovora sa EU posebno u ipsunjavanju mјerila iz Poglavlja 27, te naglašena važnost redovnih i direktnih međusobnih kontakata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:10