Mirsad Nurković / foto: Srđan Boljević, Dan
05/10/2024 u 10:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nurković: Raspisan tender za rekonstrukciju puta od ETC-a do mosta Zeleni u Rožajama

Predsjednik Opštinskog odbora BS Rožaje i aktuelni potpredsjednik Skupštine Crne Gore Mirsad Nurković kazao je da je Vlada raspisala tender za rekonstrukciju puta od ETC-a do mosta Zeleni u Rožajama.

Obavještavamo građane i građanke Rožaja da je trud i rad poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, kao i ministara iz redova Bošnjačke stranke urodio plodom kada su infrastrukturni projekti u pitanju, jer je tokom jučerašnjeg dana raspisan tender za rekonstrukciju puta od ETC-a do mosta Zeleni, u vrijednosti od jednog miliona eura, poručio je Nurković.

– Podsjećam da je klub poslanika Bošnjačke stranke prilikom usvajanja budžeta za 2024. godinu djelovao amandmanski sa zahtjevom da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju puta od ETC-a do sada već novog kružnog toka kod Zelenskog mosta. Tada je nakon djelovanja poslanika Bošnjačke stranke, Vlada Crne Gore u formi zaključka prihvatila finansiranje ovog projekta u visini od 1 miliona eura – kazao je Nurković.

Ističe da je riječ o dionici koja je vrlo kritična sa više aspekata, a na istoj je bilo više saobraćajnih nezgoda sa više ishoda smrtnih slučajeva.

– Vlada Crne Gore je nakon usvojenog zaključka zadužila Upravu za saobraćaj za izradu projekta, a nakon rekonstrukcije Vlade, odnosno, nakon ulaska u Valdu ministara iz redova Bošnjačke stranke, Vlada je dodatno zadužila Upravu za saobraćaj da se raspiše i tender, što je juče i učinjeno na zadovoljstvo svih korisnika te dionice magistralnog puta, a posebno na zadovoljstvo građana opštine Rožaje.

Nakon rekonstrukciјe Vlade, sliјedi i rekonstrukciјa obјekta u koјem zasјedaјu: Za pres-salu daju 48.000

Ovo je samo jedan od manjih, ali veoma značajnih projekata koji su zalaganjem funkcionera Bošnjačke stranke ugledali svjetlost dana i najbolji pokazatelj opravdanosti ulaska BS u Vladu Crne Gore. Idemo dalje – kazao je Nurković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 10:07