Фото: Биљана Марковић
13/07/2021 u 21:55 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прослава у Котору поводом 13. јула: "Кад неће Општина, ми ћемо"

Услиједила је шетња од Старог града до Доброте, а затим распоређивање учесника дуж обале од градске, тзв. Жуте плаже до Института за биологију мора одакле је праћен догађај на мору

Уз поруку „Јер волимо Црну Гору“, грађански активисти Котора вечерас су организовали прославу поводом Дана државности под слоганом „Кад Општина неће, ми ћемо-ко ако не ми?!“.

Данас ће група грађана заједно са представницима СУБНОР-а присуствовати полагању венаца на споменик палим борцима и жртвама НОР-а у Парку слободе.

Учесници су се са црногорским симболима (црвене мајице и заставе) окупили у 19 сати у Бенову, након чега су Петнаест минута касније, обишли которске бедеме , од Љетње позорнице до Гурдића. Потом је 20 и 15 часова било окупљање испред главних градских капије, гдје је планирано да се рашири велика застава, а балони са хелијумом пуштени су у небо.

Услиједила је шетња од Старог града до Доброте, а затим распоређивање учесника дуж обале од градске, тзв. Жуте плаже до Института за биологију мора одакле је праћен догађај на мору; тачније дефиле пловила у акваторијуму са црногорским симболима и музиком која ће трајати до 22 сата. Уз пјесме о Црној Гори, сирене бродица, круна догађаја вечерас је био ватромет на мору.  

(Фото; Биљана Марковић)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
KOTOR13. JUL
29. april 2024 10:20