/ - UNSPLASH, ZASTAVA SAD, AMERIKA
26/07/2024 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ambasada SAD u BiH: Politički moćnici pod sankcijama upravljaju RS kao porodičnom firmom

Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini (BiH) navela je da pojedinci i politički moćnici pod sankcijama upravljaju Republikom Srpskom kao porodičnom firmom, od koje imaju koristi članovi njihovih porodica i prijatelji.

Na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži X, Ambasada SAD u Sarajevu je upitala „šta je sa potrebama građana Republike Srpske“ i „gdje je novac“.

Uz to je Ambasada objavila izvještaje Kancelarije Ministarstva finansija SAD za kontrolu strane imovine (OFAC) o sankcijama uvedenim članovima porodice predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prenosi N1.rs.

U tim izvještajima se navodi da su u oktobru prošle godine sankcije uvedene Dodikovom sinu i ćerki, Igoru i Gorici Dodik, i firmama koje su u njihovom vlasništvu.

Ambasada SAD u BiH već danima na Iksu postavlja pitanje vlastima Republike Srpske gdje je novac za koji se taj entitet BiH zadužio putem berzi.

Ambasada takođe iznosi podatke da su putem firmi koje se dovode u vezu sa porodicom Dodik izvlačena javna sredstva iz Republike Srpske sa ciljem bogaćenja na račun građana BiH i funkcionalnih vlasti u zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 07:19