Фото: Н1 / - Фото: Н1
11/05/2022 u 21:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик у Бриселу: Рат у Украjини не утиче на БиХ

Треба учинити све да се сачува стабилност и мир у БиХ, а да се кроз политички диjалог унутар субjеката у БиХ риjеше проблеми коjи су присутни, казао је Додик

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изjавио jе вечерас у Бриселу да ће шефу дипломатиjе Европске униjе Жозефу Борељу прениjети став да jе БиХ стабилна и мирна и да рат у Украjини не утиче на њу ни на коjи начин, осим економског аспекта.

- Што се тиче рата у БиХ, то jе данас веома далеко. Ми имамо значаjних политичких проблема у БиХ, припремамо се за изборе али нисмо успjели да спроведемо изборну реформу због чега постоjи основано незадовољство чињеницом да се угрожава конститутивност народа. Такође, имамо лажно представљеног високог представника кога ниjе именовао Виjеће сигурности и све то погоршава ситуациjу у БиХ - навео jе Додик.

Уочи вечере коjу jе за лидере са Балкана организовао Борељ у Бриселу, Додик jе изjавио новинарима да се треба учинити све како би се сачувала стабилност и мир у БиХ, а да се кроз политички диjалог унутар субjеката у БиХ риjеше проблеми коjи су присутни.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:42