/ -Фото: Илустрација
19/03/2022 u 18:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драма у Приједору: Отац и син пијани претукли музичаре на прослави крштења

Отац Жељко музичарима дао 100 KМ да свирају нон-стоп, а потом им пришао током паузе и рекао "Што не свирате, што само сједите, у чему је проблем, јесте ли толико гладни и жедни?"

Основни суд у Приједору потврдио је оптужницу против четрдесетшестогодишњег Жељка Kесића и његовог двадесетосмогодишњег сина Горана, која их терети да су претукли музичаре јер су паузирали свирку, а након тога напали и полицајце.

У оптужници Окружног јавног тужилаштва Приједор наводи се да се,инцидент догодио на прослави крштења Горановог дјетета.

Жељко је, истиче се, музичарима "Екстра бенда" Радану Савићу, Александру Kрњаићу, Слађани Манојловић и Младену Арсенићу, дао 100 KМ како би свирали нон-стоп, а потом им пришао током музичке паузе те им се обратио ријечима: "Што не свирате, што само сједите, у чему је проблем, јесте ли толико гладни и жедни?"

- У том моменту музичарима је пришао и Горан, који је узео новчаницу од 100 KМ те је поцијепао, након чега је Жељко, без икаквог повода, покушао ударити Савића у главу, због чега је Савић рекао колеги да неће даље свирати, да узме инструменте и да их убаци у ауто- истиче се у оптужници.

Потом је, додаје се, Жељко реаговао ријечима:

- Ви одавде нећете живи изаћи - те шаком ударио у главу Савића, који је пао на Жељка и обојица су завршила на поду.

У оптужници стоји и да је отац Жељко затим кренуо да туче пјевачицу Слађану Манојловић, а она је успјела да се сагне, али је окрзнуо у тјеме.

Пјевачицу су псовали и вријеђали, а такође су разбацали и оштетили инструменте и музичку опрему (хармонику, музички стуб и кутије).

Kако сазнају "Независне новине", то није све за шта оца и сина терете, већ су оптужени потом бијес искалили и на полицајцима који су интервенисали.

Отац и син су након тога полицијским возилима превезени у зграду приједорске полиције, гдје су и алко-тестирани.

- Kод Жељка је утврђено 1,70 г/кг алкохола у крви, а код Горана 1,19 г/кг -истакнуто је у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:48