/ -Фото: Архива
03/12/2021 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харадинај: Kурти не поштује Американце, у односу са Србијом испали смо ми криви

Понекад сам убијеђен да је неко њему близак ту само да би га потопио, тврди бивши премијер Косова

Лидер Алијансе за будућност Kосова и бивши косовски премијер Рамуш Харадинај казао је у емисији "Пресинг“ на Т7 да актуелни премијер Аљбин Kурти не треба да иде у Вашингтон, јер му тамо, како је навео, једноставно није мјесто.

- Мислим да премијер неће ићи у Вашингтон. Не жели тамо, не жели да иде. Kао туриста можда, из забаве. Али, као косовски званичник не жели да иде јер се види да је побјегао од Американаца. У свакој теми је бјежао од њих, чак и у приступу дијалогу. Сад смо ми криви што се дијалог не одвија, а у ствари је Србија - рекао је Харадинај.

Додао је да Kурти не поштује САД и да се осјећа пријатније са неким љевичарским покретима који исписују графите у Москви.

- То није поштовање Америке. Он бјежи, осјећа се пријатније са неким европским, љевичарским покретима, који нажалост, гравитирају ка Москви - додао је Харадинај.

Харадинај је критиковао рад актуелне владе рекавши да и они људи који су Kуртијевој близини желе да "потоне“ и запитао, шта Kуртијева влада ради или који је посао одлично одрадила.

"Оставио нас је без великих послова. Вјерујем, а понекад сам убијеђен да је неко њему близак ту само да би га потопио. Мислим да око себе има људе, који имају само један циљ, да што брже потоне- закључио је Харадинај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:52