/ - FOTO: UNSPLASH - NIELS BOSMAN HRVATSKA, ZASTAVA HRVATSKE
20/10/2024 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kandidat za predsjednika Hrvatske: Otežaćemo Srbiji i Crnoj Gori ulazak u EU ako ne daju podatke o masovnim stradanjima

HDZ-ov predsjednički kandidat Dragan Primorac naveo je ida će kao hrvatski predsjednik od Srbije i Crne Gore tražiti da dostave sve podatke o masovnim stradanjima koje još "kriju" i dodao: "ako ne, otežaću im ulazak u EU".

Istakao je danas na 21. Opštem saboru HDZ-a da neće dopustiti uništavanje Hrvatske, vrijeđanje hrvatskog čovjeka i "svega dobrog što smo napravili", poručivši aktuelnom predsjedniku Zoranu Milanoviću kako mu je vrijeme da ode.

Podršku Primorcu je u uvodnom obraćanju dao i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, rekavši kako mu je drago što je s njima.

- HDZ je uz tebe i očekujemo pobjedu - naglasio je Plenković.

Primorac je istakao da je u kampanju prvenstveno krenuo kao čovjek koji ne može posmatrati podjele, razdor i neistine, te kao čovjek koji je trenutno predsjednik RH, ali koji ruši dostojanstvo  domovine u Hrvatskoj i inostranstvu, prenosi Nova.rs.

- Nisam mogao da gledam šta se dešava, odazvao sam se pozivu Andreja Plenkovića i svih vas jer vidim Hrvatsku koju treba voljeti djelima. Hrvatsku treba voleti snagom znanja, mudrošću vođenja. Hrvatsku treba voleti poštovanjem svakog čovjeka, a Milanović to nije činio i zato je vreme da ode. To mu je današnja poruka -  rekao je Primorac.

Primorac: Branitelji će mi biti trajna inspiracija

Naglasio je kako je u bitku za predsjednika Republike krenuo jer neće dopustiti uništavanje Hrvatske.

 - Biću predsjednik koji će se boriti za bolji život i standard svakog čovjeka, za dostojanstvo hrvatskog branitelja, za jaku i snažnu Hrvatsku vojsku, za naše partnerstvo s NATO-om i EU, za snažnu borbu protiv korupcije, snažno zdravstvo, domoljublje -  rekao je.

Dodao je da će kao predsjednik snažno sarađivati s vladom. Naglasio je kako će jedna od prvih stvari kada uđe na Pantovčak biti vraćanje biste prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na mjesto gdje mu pripada – među hrvatske velikane, a za šta je dobio veliki aplauz.

Milanoviću je poručio i da Hrvatska nije slučajna država kako ju naziva. „Ako je nešto slučajno u svemu ovome, Zorane Milanoviću, slučajan si ti kao hrvatski predsjednik, koji si slučajem na tom mjestu danas“, poručio je Primorac svojem protivkandidatu.

Dodao je da je Milanović omalovažio Hrvatsku vojsku jer načelniku Glavnog štaba OS Tihomiru Kundidu nije dozvolio da na saborskom Odboru za obranu kaže istinu te mu je zbog toga vrijeme da ode, da „ode u prošlost kao bivši hrvatski predsjednik“.

Dragan Primorac je istakao i da će mu branitelji kao novom predsjedniku Hrvatske biti trajna inspiracija te da će tražiti da i poslednja žrtva Domovinskog rata bude identifikovana. Naveo je i da će kao hrvatski predsjednik od Srbije i Crne Gore tražiti da dostave sve podatke o masovnim stratištima koje još kriju. „Ako ne, otežaću im ulazak u EU,“ poručio je.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 14:53