/ FOTO: EPA
23/08/2022 u 09:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kadirov: Srbi i Albanci mogu da se dogovore i bez NATO

Svi Čečeni znaju koliko uvažavam i poštujem Vučića i nikada nijedan pravi Čečen neće biti protiv njega niti protiv srpskog naroda. Srbija i Rusija su bratske zemlje, naveo je Kadirov

Pratim situaciju oko Srbije i Kosova. Vjerujem da bi lideri sa Kosova prihvatili Vučićev poziv za dijalog da ne postoji treća strana koja huška na sukob, a to je NATO, poručio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.

Kadirov je naveo i da "Aleksandra Vučića uvažava kao starijeg brata, koji ima bratske odnose sa našim predsjednikom Vladimirom Putinom".

"Svi Čečeni znaju koliko uvažavam i poštujem Vučića i nikada nijedan pravi Čečen neće biti protiv njega niti protiv srpskog naroda. Srbija i Rusija su bratske zemlje, a Čečenija, kao sastavni dio Rusije, uvijek će čuvati svoju braću i boriti se za njih. Srbija je država koja je otvoreno podržala Rusiju u borbi protiv nacizma i satanizma Ukrajine. Predsjednik Vučić, koga dobro poznajem, veoma dobro razumije šta je NATO i koje metode koristi Alijansa za podsticanje sukoba", tvrdi čečenski lider.

Kadirov ističe da prati "situaciju oko Srbije i Kosova", piše Kosovo online.

"Vjerujem da bi lideri sa Kosova prihvatili Vučićev poziv za dijalog da ne postoji treća strana koja huška na sukob, a to je NATO. Alijansa shvata da im propada plan u Ukrajini i sada želi da pocijepa ranu koja je zarastala na Balkanu. Za mene je uvrjedljivo to što su na jednoj od strana u sukobu, na koji huška NATO, kosovski muslimani. Zvanični razlog izbijanja sukoba je toliko smiješan i banalan da nema sumnje u podstrekivanje spolja od Alijanse. Za pristalice šejtana ili antihrista je korisno da vjernike suprotstave među sobom pod bilo kojim izgovorom. Muslimani i hrišćani moraju biti složni protiv njih zbog svoje budućnosti", kazao je Kadirov.

Lider Čečenije poziva na rešavanje problema.

"Pozivam Srbe i kosovske Albance da izbace NATO iz međusobnih odnosa i razmišljaju o svojoj budućnosti. Tada će doći do razumjevanja problema i njegovog rešenja. Postoje odlični primjeri suživota u harmoniji različitih vjera i nacionalnosti. Ali nema primjera dobrog suživota sa NATO",  zaključio je Kadirov za Republiku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 01:59