/ - FOTO: KANCELARIJA ZA KIM
13/11/2023 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kancelarija za KiM: Zapaljena srpska trobojka na spomeniku ubijenim Srbima iz Orahovca

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviće novu trobojku

Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac koji su mučki stradali od ruke albanskih ekstremista, tokom vikenda je zapaljena srpska trobojka, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, prenosi Kosovoniline.

Na ovom mjestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine. 

"Paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odolijeva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila. Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviće novu trobojku, kao što smo i svaki put do sada obnavljali i gradili ono što Kurtijevi ekstremisti pale i ruše. Pozivamo međunarodne predstavnike i misije koje djeluju na prostoru KiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoču i da sa tog mjesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Na kraju saopštenja se i ističe da "spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmještanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svjetskom ratu sa groblja u Prištini, slika su i prilika Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 18:14