Aljbin Kurti / - SHUTTERSTOCK
11/06/2024 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kurti: Nemamo problem sa Srbima, već sa Vladom Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da Kosovo nema problem sa lokalnim Srbima u sjevernim opštinama, već sa Beogradom "koji se nije ogradio ni od ondašnjeg Miloševića, ni od današnjeg Putina".

- Kosovo nema problema sa Srbima u Srbiji, već sa Vladom Srbije. Nije problem u narodu sjevernog susjeda, već u Vladi Srbije. Nikako sa kosovskim Srbima koji se integrišu - dodao je on.

Ocijenio je da Kosovo prednjači „među zemljama Zapadnog Balkana“ po ekonomskom razvoju i vladavini prava, ističući da je posljednjih godina ojačalo u mnogim oblastima.

- Kosovo prednjači u ekonomskom rastu i vladavini prava na Zapadnom Balkanu. Očekuje se da će doći do povećanja investicije. Kosovo ima mnogo da ponudi Evropskoj uniji u smislu bezbjednosti i partnerstva, jačanjem demokratije, ekonomskog razvoja i može da stvori region koji je razvijen i cvjeta - naveo je Kurti, prenosi N1.

(VIDEO) Parada ponosa u Prištini: Gradonačelnik, Kurti i ministri u prvim redovima

On je dodao da je glavni izazov za zemlje Zapadnog Balkana da prevaziđu istorijske predrasude, ali, kako je rekao, „te zemlje su dokazale da mogu da ostvare pomirenje i dijalog“.

- Zajednice na Kosovu se okupljaju da grade dobru budućnost i ovaj duh saradnje će nastaviti da cveta. Kosovo je pozicionirano za razvoj u budućnosti - zaključio je Kurti. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:47