/ - NOVOSTI. RS
26/05/2023 u 18:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Ovo je poslednje moje veče na čelu SNS-a

Skup je počeo je na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine, u Beogradu.

U Beogradu je u toku skup ,,Srbija nade", za koji je predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić kazao da nije organizovan da bi se prebrojavali prisutni već da bi se rješavali problemi.

- Hvala vam što vas kiša koja cio dan pada nije otjerala odavde- rekao je Vučić na početku i dodao da je to pokazalo koliko su spremni da se "bore za mirnu i pristojnu Srbije".

- Jedinstvo nam je potrebnije više nego ikad. I večeras ste pokazali nevjerovatnu istrajnost i ne mogu da opišem koliko vas volim, da stojite na kiši sve ove sate samo zato što svoju Srbiju toliko volite- rekao je predsjednik Srbije.

- Ovo je posljednje veče koje vam se pobraćam kao predsjednik SNS - rekao je Vučić.

On je kazao da će od sjutra Srpska napredna stranka imati nekog drugog na čelu, a on će biti samo „predsjednik svih građana“.

Najavio je i da će ostati član SNS.

- Da ne brinete, ne idem ja nigdje. Borićemo se za Srbiju zajedno - kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije poručio je sa mitinga da će čim se završi skup biti održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost o Kosovu i Metohiji.

- Kao da su namjerno čekali dan da značajan broj muškaraca sa sjevera KiM dođe u Beograd- rekao je Vučić, govoreći o incidentima na sjeveru Kosova.

-Na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, sad to osuđuju, ali pošto je Albancima dopušteno da posao završe- rekao je on.

Čim se završi ovaj skup biće sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost o Kosovu i Metohiji, dodao je Vučić.

- Zbog toga, i zbog svega što nam se desilo, jedinstvo, zajedništvo, ujedinjenost, potrebniji su nam nego ikada - rekao je Vučić okupljenima.




Večerašnjem skupu u Beogradu, na poziv Vučića, prisustvuju i lideri koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević i Andrija Mandić. 

Knežević u Beogradu: Ako budem premijer prva odluka će biti povlačenje priznanja Kosova



Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na mitingu da srpski narod danas tuguje za stradalom djecom koja su izgubila život u masovnim ubistvima.

- Neki su pomslili da je Srbija slaba. Ona jeste tužna jer je izgubila djecu, ali nije slaba i ovo okupljanje govori da ona nije slaba. Oni koji su okupili bolumentu protiv Srbije i srpskog naroda neće proći. Džabe Britancima što okupljaju ovdje satrape i izdajnike protiv srpskog naroda koristeći tako bezočno događaje kao što je ovaj - poručio je Dodik sa bine ispred Skupštine Srbije. 

Glumac Lazar Ristovski rekao je da ovaj miting pokazuje da postoji Srbija van Beograda. On je upozorio da ako se ova konfrontacija u društvu nastavi daljim zaoštravanje odnosa i mržnjom prijeti opasnost od građanskog rata. Kako je rekao, dva su načina da se ova situacija riješi, a oba podrazumijevaju katarzu.

- Jedna je zajednička katarza kroz zajednički zagrljaj u kojem bismo prolili suze radosnice, a u to malo vjerujem. A drugi način je da se desi katarza u kojoj pada krv na ulicama, gori Skupština i u kojoj se gine. U tom slučaju Srbija se vraća 100 godina unazad - upozorio je Ristovski.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao na mitingu da kada je počeo da se bavi politikom, prije 30 godina, nije vjerovao da će ikada govoriti na skupu posvećenom borbi protiv nasilja, i to nasilja Srba nad Srbima.

- Nema tog čovjeka kojeg nije pogodilo ubistvo djece, ubistva u Mladenovcu, nasilje nad ženama. Nije poršlo ni 40 dana, minut ćutanja je malo da sva tragedija i tuga stane. Zato je važno da pokažemo poštovanje prema žrtvama, da saučestvujemo u velikom bolu i da podržimo ono što je (Aleksandar) Vučić rekao - zatrti nasilje i nasilnike da se nikad ne ponovi u Srbiji- rekao je on.

Govoreći o predaji Slobodana Miloševića Hagu, on je istakao "Ne dam našeg predsjednika, ne dam predsjednika kojeg smo svi izabrali".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:43