/ - GORAN RADOJEVIć FOTO:SCREENSHOT
09/05/2022 u 20:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Некада Пинк Пантер, данас ветеран ФК Калуђерац: Ко је ухапшени Радојевић

Својевремено се „прославио“ као члан банде „Пинк Пантери“ која је 2008. године из музеја у Цириху украла слику Пола Сезана

Познато је да се МУП Србије неријетко хвали хапшењима дугогодишњих бјегунаца, ипак хвалоспјев је овог пута изостао. Како је недељник Време открио, недавно је ухапшен члан Пинк Пантера Горан Радојевић, који је годинама био на потјерници Интерпола, а хапшење се одвило док је као ветеран играо утакмицу за ФК Калуђерац.

Ипак, МУП се још увијек није огласио о овом догађају, а није јасно из ког разлога, као и како је Радојевићу омогућено да годинама живи слободно и игра утакмице, док се налази на потјерници због крађе вриједног уметничког дјела Пола Сезана, преноси Нова С.

У црвено-црном дресу Калуђерице играо је и Горан Радојевић, алијас Црни (47). Својевремено се „прославио“ као члан банде „Пинк Пантери“ која је 2008. године из музеја у Цириху украла слику Пола Сезана „Дјечак у црвеном прслуку“. Била је то годинама свјетска вијест. Задужен да пронађе купца умјетнинама на црном тржишту, према пресуди, био је управо Горан Радојевић, објавило је Време. 

На свом терену фудбалери Калуђерице имали су бројније навијаче, међу њима, на трибинама, била су и двојица патролних полицајаца из станице Звездара. Један од играча у црвеном-црном дресу, који се истицао силовитим јуришима на противнички гол гостију, запао им је за око.

Публика је навијала: „Црни, Црни!“ Да ли су полицајци схватили ко је заправо Црни, или су ријешили да за сваки случај провјере, свеједно је: током полувремена ушли су на терен и легитимисали играча ветерана Црног. Испоставило се да је ријеч о „Пинк Пантеру“ Горану Радојевићу, за којим све свјетске полиције трагају већ три године.

Према ријечима очевидаца за недељник "Време“, бјегунац се није опирао хапшењу, али је питао полицајце да ли може да заврши утакмицу против ФК Бродарца. Свједоци тврде да му је полицајац одбрусио: "Умјетниче, одиграо си своје.“ Од тог момента ФК Калуђерица морао је да настави утакмицу са играчем мање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:39