/ - FOTO: UNSPLASH - ENGIN AKYURT ZASTAVA, KOSOVO, ILUSTRACIJA
07/11/2023 u 13:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opozicija u Prištini posle sastanka sa Lajčakom: Nema transparentnosti u vezi ZSO

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri složio se da se „opozicija drži u mraku“ po pitanju Nacrta statuta, kao i dijaloga sa Beogradom

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak sastao se u Prištini sa liderima opozicionih partija, prenosi Koha, prenosi N1.rs.

Predstavnici opozicije su nakon sastanka izjavili da su Lajčaku uputili primjedbu da nema transparentnosti u vezi sa Statutom Zajednice srpskih opština ZSO koji su predložile EU i Sjedinjene Američke Države, kao i u procesu dijaloga uopšte.

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izjavio je da je Lajčak potvrdio da je Statut u skladu sa kosovskim ustavom, ali da opozicija još nije vidjela taj dokument. On je dodao da je razgovor sa Lajčakom bio informativnog karaktera.

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri složio se da se „opozicija drži u mraku“ po pitanju Nacrta statuta, kao i dijaloga sa Beogradom.

Haziri je nakon sastanka sa Lajčakom izjavio i da je dijalog jedini način da se problem riješi i da se situacija posle 24. septembra, kada se dogodio sukob u Banjskoj, promenila, ali da Vlada Kosova to nije uspjela da iskoristi.

- Vlada nije uspjela da kapitalizuje ovo dobro političko okruženje za vraćanje imidža Kosova. Podvukli smo potrebu da se uklone kaznene mjere i da Kosovo ne bude i dalje kažnjavano zbog slabosti i nesposobnosti Vlade da se ozbori sa političkom situacijom -  naveo je Haziri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 15:06