Poplave i u Hrvatskoj / - FOTO: HVZ
04/10/2024 u 10:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Poplave i u Hrvatskoj: Vatrogasci branili naselje cijelu noć

Vatrogasci u Hrvatskoj javljaju da su zbog velike količine kiše na području nekoliko županija imali povećan broj intervencija.

Velika količina kiše uzrokovala je plavljenje objekata na području Gračaca, a vatrogasci su zaprimili 19 dojava o potrebi ispumpavanja.

Ukupno je angažovano 55 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz IVP-a Zadar, JVP-a Zadar, JVP-a Benkovac, VP-a Gračac, DVD-a Srb i DVD-a Obrovac.

(VIDEO) Apokaliptični snimci iz Jablanice: Sumnja se da ima mrtvih, grad pogodili odroni, poplave i zemljotres

- Vatrogasci su cijelu noć radili na odbrani naselja Žabarica kod Gračaca sa pumpom visokog kapaciteta, ali možemo kazati da je najgore iza nas te da je vodostaj lagano u padu. Oko 20 objekata je poplavljeno koji se nalaze na takvoj konfiguraciji terena da je to bilo nemoguće spriječiti, radi se o podrumskim i prizemnim prostorijama, a vatrogasci su na terenu i rade ispumpavanja- rekao je komandir Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić.

Dodao je i kako je kod Obrovca u rastu vodostaj Zrmanje, a lokalne vatrogasne snage su u pripravnosti te prate situaciju na terenu zajedno s radnicima Hrvatskih voda.

(Index.hr)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 10:01