Pirc Musar   / - FOTO: EPA
22/04/2024 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednica Slovenije od sjutra u Crnoj Gori

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar boraviće od sutra u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori tokom koje će sa crnogorskim predsjednikom Jakovom Milatovićem i drugim zvaničnicima razgovarati prije svega o jačanju ekonomske saradnje, ali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i kriznim žarištima u svijetu.

Prema najavama iz Ljubljane, posjeta predstavlja nastavak i jačanje redovne bilateralne saradnje. Predsjednik Crne Gora Jakov Milatović u novembru je posjetio Sloveniju, a poslednji put sastao se sa Pirc Musar početkom aprila na otvaranju Delfi ekonomskog foruma u ​​Grčkoj.

Iz kabineta Milatovića uoči posjete je saopšteno da Crna Gora „ima prijatelja i saveznika u Sloveniji, koja je već 20 godina članica EU koja čvrsto podržava njen dalji evropski put“, prenosi N1.

Pirc Musar i Milatović razgovaraće, kako se očekuje, i o situaciji na Zapadnom Balkanu, a posebnu pažnju posvetiće jačanju saradnje dvje zemlje u okviru procesa Brdo-Brioni, jer će se ovogodišnji samit lidera održati u Crnoj Gori.

Drugog dana posjete Pirc Musar i Milatović prisustvovaće i otvaranju Jadranskog foruma o životnoj sredini, društvu i upravljanju (ESG Adria Samit) u Tivtu, a trećeg dana otvoriće poslovni forum u organizaciji Privredne komore Crne Gore, prenosi STA.

Osim sa Milatovićem, Pirc Musar će se u okviru zvanične posjete Crnoj Gori sastati i sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem i premijerom Milojkom Spajićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:06