/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
30/11/2021 u 15:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скандал у Загребу: 14 путника избачено са лета за Брисел

Најприје су дошли до групе путника, којима су рекли да се у авиону налазе илегално али им нису дали никаква објашњења

Група од 14 путника спријечена је била у недјељу поподне да одлети према Бриселу за загребачког аеродрома, јавља Јutarnji.hr

Путници су чекирали карте, предали пртљаг и заузели своја сједишта када је неколико стјуарта прво са чета изабцили десет  путника, а онда дошли по још четворицу, коју су најурили из авиона, пише загребачки Јутарњи лист.

Како пише овај хрватски медији, њима је речено само да се у авиону налазе "илегално".

Наиме, на редовној авио линији Загреб- Брисел, затекла се и новинарка Јутарњег листа Зринка Корљан, која је требало да полети авионом компаније "Рајанер".

-Овакву ситуацију још нисам доживјела. Најприје су дошли до те групе путника, којима су рекли да се у авиону налазе илегално , али им нису дали никаква објашњења. Само су им рекли да покупе своје ствари и изађу из авиона. Затим су стјуарди кренули да контролишу број сједишта и укрцаних путника. Када су то завршили, путницима који су остали у авиону обратио се капетан.Рекао је да сви путници морају да напусте авион и да се вратимо на "чек ин ", јер је у питању грешка. Услиједило је велико негодовање путника, од којих су неки псовали- изјавила је новинарка.

Она је додала и да је полиција задржала  14 путника док су остали путници полетјели за Брисел.

Како се касније сазнало полиција је наложила да се авион испразни, а у недељу вече огласила се и загребачка полиција сапштењем у коме су навели да је 14 путника замољено да напусте авион због неиспуњавања тренутних правила пружање услуге превоза и да су путници такође на захтјев запослених задржани ради провјере.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:09