Јens Stoltenberg / - FOTO: EPA
11/10/2023 u 10:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stoltenberg: Važno da NATO ojača prisustvo na Kosovu i Metohiji

Nakon događaja u Banjskoj, NATO je odlučio da pojača snage Kfora najpre sa 200 britanskih vojnika, a posle toga i sa još toliko rumunskih

GeneralnI sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Alijansa povećava trupe na KiM nakon krize na sJeveru i postojećih tenzija, prenose Novosti.rs.

Stoltenberg je novinarima u Briselu, prije početka dvodnevnog samita ministara odbrane NATO, a nakon što je dočekao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, kazao da je važno da Alijansa ojača svoje trupe na KiM.

U Briselu će danas 20 ministara odbrane država članica razgovarati o bezbjednosnoj situaciji na KiM nakon tragičnih događaja 24. septembra u Banjskoj, a teme će im biti i Ukrajina, izraelsko-palestinski sukob, kao i o oštećenje infratstrukturnih objekata u Baltičkom moru.

Nakon događaja u Banjskoj, NATO je odlučio da pojača snage Kfora najpre sa 200 britanskih vojnika, a posle toga i sa još toliko rumunskih.

Na KiM je juče stigao i novi komandant Kfora, turski general Ozkan Ulutaš koji je rekao da mu je prioritet da doprinese konstruktivnom dijalogu, kao i da trajno rešenje za KiM može biti postignuto političkim procesom i dijalogom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:30