/ - Милановић (Скриншот, Н1)
03/05/2022 u 15:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Милановић: На самиту НАТО-а ставићу вето на улазак Финске

Осврнуо се на изјаве Медведева који је рекао да ће се Украјинци осветити Милановићу

Хрватски предсједник Зоран Милановић дао је изјаву данас у Вуковару, јавља  Index.hr.

Што се тиче уласка Финске у НАТО рекао је да ће ставити вето. Рекао је да се Пленковић мора изјаснити како ће се поставити на изненадном питању уласка Финске у НАТО.

-То је изненадно питање, дошло нам је као прољећна киша. Нико то није очекивао. И Хрватска би се ту требала глахшајтати као мали Хитлер Југенд, овако да сви станемо и може-рекао је Милановић.

-Не, разговарамо о томе, нисмо Хитлер Југенд нити Титови пионири, ми смо модерна земља која размишља својом главом-рекао је он.

-Ако Кипар може ставити вето на санкције Лукашенку док се не среди проблем с Турском око експлоатације плина, како Хрватска ово не би могла направити? Па ће се ријешити- рекао је.

-На самиту НАТО-а уложићу вето на позивницу, ако то буде на том нивоу-казао је Милановић.

-Онда ће влада морати рећи да су они апсолутно и безусловно, док се не ријеши хрватски проблем, за то да се те државе позову у НАТО- рекао је.

-Онда је то издаја. А онда ћу прогањати као ђаво грешну душу сваког заступника који буде био за ратификацију прије него се измијени изборни закон у БиХ и заустави зулум над Хрватима"-рекао је.

-Ми имамо једну страну која је издајничка, људи с приватним мотивима плус што ме мрзе. То ће морати објаснити јавности. То ће бити притисак на Хрватску, ови су купљени- рекао је Милановић.

Осврнуо се на изјаве Медведева који је рекао да ће се Украјинци осветити Милановићу.

-Ја нисам на страни Русије, не познајем Медведева нити се желим стављати на такве удице да се сад стављам између Медведева и некаквих лудака у Украјини или лудака у Русији. То није мој свијет, ја сам на страни Хрватске. Покушавам за хрватски народ изборити што више. Третирају нас као будале, као нацију трећег реда, све то скупа хуљски и удбашки подржава Пленковић само да би се обрачунали са мном, то је најстрашније- рекао је Милановић.

-Ја му нисам непријатељ ни супарник. Ми смо само друга димензија. Он ради свој посао, ради га стравично, лоповски, на челу је банде која је осуђена за криминал и то не престаје. Газе свакога ко није на њиховој страни- рекао је Милановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:51