/ - UNSPLASH, HITNA POMOć, ILUSTRACIJA
11/06/2024 u 22:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zagreb: Preminuo muškarac koji se spalio ispred zgrade hrvatske vlade

Čovjek koji se danas zapalio na Markovom trgu umro je u bolnici.

Iz KBC-a Sestre milosrdnice saopštili  su kako je muškarac koji se samozapalio na Trgu svetog Marka u Zagrebu i koji je bio zbrinut na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, u jedinici intenzivnog liječenja, usprkos preduzetim naporima ljekara preminuo od zadobijenih ozljeda večeras poslije  21 h.

Muškarac je, kako su ranije izvijestili zadobio opekotine četvrtog stepena po cijeloj površini tijela, prenosi Jutarnji.hr.

Jutros u 9:37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovom  trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi. 

- Čim je obaviješten, predsjednik Vlade i ministri finansija i gospodarstva, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome - saopštio je jutros vladin portparol Marko Milić.

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare premijer Plenković je, među ostalim, izrazio saučešće porodici  stradalog poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagovale, o tom događaju i dalje izvještavaju javnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:46