Moskva Rusija / - FOTO: X/PRT SC
23/06/2024 u 15:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U ukrajinskom napadu na Krim poginulo dijete i još jedna osoba

U gradu Sevastopolju na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koji je Rusija anektirala 2014, u nedelju su u ukrajinskom raketnom napadu ubijene dve osobe,uključujući i dvogodišnje dete, a 22 osobe su ranjene.

Ovo je objavio  guverner kojeg je postavila Moskva.

- Prema informacijama kojima zasad raspolažemo u napadu ukrajinske vojske na Sevastopolj ubijeno je dvoje civila, među kojima i dvogodišnje deijte, a 22 osobe su ranjene - napisao je Mihail Razvojajev na Telegramu.

Ovaj lučki grad često je meta napada, posebno zbog toga što je tu smješteno sjedište ruske Crnomorske flote. Krim je vrlo važno logističko čvorište za rusku vojsku.

Ranije je guverner izvijestio da je protivvazdušna obrana odbila „raketni napad“, uništivši pritom „pet ciljeva“. Dodao je da su „krhotine s oborenih ciljeva pale su na obalno područje“.

I u ruskoj regiji Belgorod, blizu ukrajinske granice u napadima ukrajinskih dronova ubijena je jedna osoba, a tri su ranjene, rekao je u nedelju guverner Vjačeslav Gladkov.

I ta je regija vrlo česta meta ukrajinskih napada. Kijev tvrdi da se tako brani od ruskih napada na vlastitoj teritoriji.

Raketni napad na Kijevsku oblast; Desetine dronova oboreno nad ruskim regionima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 15:58