Bijela kuća / - SHUTTERSTOCK
18/09/2024 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bijela kuća: Iran treba prekinuti nuklearne aktivnosti

Iran treba da prekine nuklearne aktivnosti, ako želi da pokaže ozbiljnost i novi pristup po tom pitanju, saopštila je Bijela kuća.

Portparolka Bijele kuće Karine Žan Pijer na konferenciji za novinare je komentarisala budući stav Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u vezi s nuklearnim pregovorima s Iranom.

Ona je rekla da bi Iran, ako želi da pokaže ozbiljnost i novi pristup po tom pitanju, trebalo da prekine nuklearne aktivnosti i prestane da koristi regionalne tenzije za unutrašnja politička pitanja, prenosi Anadolija. Na pitanje o tvrdnjama da je iranski predsjednik Masud Pezeškijan rekao da je spreman ponovo razgovarati sa SAD-om o nuklearnom pitanju, Žan Pijer je kazala da je stav Bijele kuće po tom pitanju već duže vrijeme nepromijenjen.

Serija eksplozija pejdžera u Libanu – osmoro poginulih, 2.750 ranjenih, povrijeđen i ambasador Irana

- Najbolji način za postizanje efikasnog i dugoročnog rješenja kada je u pitanju iranski nuklearni program je putem diplomatije. To je nešto oko čega smo bili prilično dosljedni posljednjih godina- rekla je Žar Pijer.

Ona je dodala je da je veoma važno voditi diplomatske razgovore kada su u pitanju odnosi SAD-a sa državama širom svijeta.

- Ali ćemo Iran suditi po njegovim postupcima, a ne po riječima- kazala je Žan Pijer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 14:33