Džo Bajden / - EPA
16/01/2023 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijela kuća: Nema evidencije posjetilaca Bajdenove kuće u kojoj su nađena dokumenta

Predsjednik Nadzornog odbora Predstavničkog doma zatražio je evidenciju posjetilaca Bajdenove kuću u Vilmingtonu nakon što su u njegovoj kancelariji i garaži pronađeni povjerljivi dokumenti, prenosi Rojters

Kancelarija Bijele kuće saopštila je danas da ne postoji evidencija posjetilaca kuće predsjednika SAD Džozefa Bajdena u Vilmingtonu u Delaveru, u kojoj su pronađeni povjerljivi dokumenti iz njegovih potpredsjedničkih dana, jer je to privatna rezidencija.

Predsjednik Nadzornog odbora Predstavničkog doma iz redova republikanaca zatražio je u nedjelju evidenciju posjetilaca Bajdenove kuću u Vilmingtonu nakon što su u njegovoj kancelariji i garaži pronađeni povjerljivi dokumenti, prenosi Rojters.

Republikanci su pokušali da uporede istragu o Bajdenovim povjerljivim dokumentima i tekuću istragu koja je pokrenuta protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa nakon prestanka predsjedničke funkcije, iako pravni eksperti ukazuju da ovi slučajevi nisu isti.

Povjerljiva dokumenata pronađena su protekle nedjelje i u bivšoj Bajedenovoj potpredsjedničkoj rezidenciji, kao i u kancelariji koju je koristio u Vašingtonu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:46