/ - FOTO: UNSPLASH
15/04/2023 u 18:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivša potpredsjednica EP: Ako ne dokažem nevinost, neću se vratiti u domovinu

Kao poslednja pritvorena osumnjičena u istrazi korupcije koja je potresla Evropski parlament, Kaili je juče prebačena u kućni pritvor

Eva Kaili, evroparlamentarka iz Grčke koja je bila potpredsjednica Evropskog parlamenta do nedugo nakon hapšenja u istrazi o korupciji, kaže da se neće vratiti u Grčku prije nego što bude oslobođena, prenosi Nova.rs.

-Ako ne uvjerim belgijski pravosudni sistem u svoju nevinost, nikada se neću vratiti u domovinu- rekla je Kaili za atinski nedeljnik „To Vima“.

Kao poslednja pritvorena osumnjičena u istrazi korupcije koja je potresla Evropski parlament, Kaili je juče prebačena u kućni pritvor, prenosi Index.hr.

Privedena je u decembru s drugim bivšim i aktualnim poslanicima pod optužbama za primanje mita od Katara i Maroka u zamenu za uticaj na Parlament. Takođe ih terete za pranje novca i članstvo u zločinačkoj organizaciji.

Katar i Maroko poriču bilo kakvu krivicu.

„Nisam izdala ljude koji su me izabrali“

-Nikada neću priznati da sam izdala ljude koji su me nagradili svojim glasom-dodala je Kaili.

Prvu noć provela je u kućnom pritvoru sa ćerkom u svom stanu u Briselu, rekao je njen advokat Mikalis Dimitrakopulos za atinski Skai TV.

-Ona se želi vratiti na sastanke Evropskog parlamenta nakon završetka pravnog postupka- poručio je Dimitrakopulos.

Kaili će biti u kućnom pritvoru s elektronskom narukvicom.

Ostala četiri glavna osumnjičena u ovom slučaju premještena su proteklih mjeseci u kućni pritvor. Belgijska policija je u decembru objavila da je zaplijenila blizu 1.5 miliona eura u racijama povezanima s istragom korupcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 15:56