Žozep Borelj / - VLADA CG
26/06/2023 u 09:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borelj: Monstrum kog je Putin stvorio ga sada ujeda

O dijalogu Beograda i Prištine nije detaljno govorio, osim da se radi o temi koja je posljednjih dana „visoko na agendi“

Ministri spoljnih poslova EU okupljaju se danas u Luksemburgu gdje će razgovarati o povećanju vojne pomoći Ukrajini na 3,5 milijarde eura, pregovorima Beograda i Prištine i tenzijama na sjeveru Kosova i drugim temama, prenosi N1.rs.

- Sada je trenutak da podržimo Ukrajinu više nego ikada - rekao je šef diplomatije EU Žozep Borelj dolazeći na sastanak.

On smatra da pobuna Jevgenija Prigožina i Vagnerovih trupa pokazuje da rat protiv Ukrajine utiče na rusku vojnu moć i politički sistem zemlje.

- Najvažniji zaključak je da rat protiv Ukrajine koji je lansirao Putin i monstrum kog je Putin stvorio, Vagner, taj monstrum ga sada ujeda. Monstrum je krenuo protiv svojih kreatora. Politički sistem pokazuje krhkost i vojna moć puca, tako da je to važna posljedica rata u Ukrajini - rekao je Borelj.

On je dodao da se posljedice političke nestabilnosti takođe moraju uzeti u obzir.

- Nije dobra stvar reći da nuklearna sila kao što je Rusija ulazi u period političke nestabilnosti - upozorio je Borelj.

O dijalogu Beograda i Prištine nije detaljno govorio, osim da se radi o temi koja je posljednjih dana „visoko na agendi“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:44