/ foto youtube
15/11/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Индија је пресушила: Крећу ли ратови за воду на индијском потконтиненту?

То представља такву егзистенцијалну пријетњу стабилности на цијелом потконтиненту да су уредно управљање и одрживи економаски развој угрожени

Индија се суочава са тешком кризом воде, а премијер Нарендра Моди то зна. То представља такву егзистенцијалну пријетњу стабилности на цијелом потконтиненту да су уредно управљање и одрживи економаски развој угрожени ако се влада не успије на одговарајући начин позабавити проблемом, пише Аваз. 

Моди већ годинама говори о кризи водоопскрбе. Он, заједно с Рајyа Сабхом  и Лок Сабха  и народом, треба ријешити неред, невоља неколико стотина милиона жедних људи озбиљан је посао који може прерасти у големе немире, јављају свјетске агнеције након самита у Гласгову.

Почетком октобра премијер је најавио мисију Јал Јеван, настојање не само да сви људи "схвате озбиљност проблема", већ и да се придобије њихова подршка у очувању водних ресурса.

Овај децентрализирани приступ управљању водама помоћи ће у смањењу притиска на водне ресурсе. Мисија Јал Јееван посљедњи је у дугом низу напора Индије да побољша своје управљање водним ресурсима, посебно кишницом и водоносницима, као и методама прикупљања, складиштења, пријеноса, спрјечавања цурења, кориштења и минимизирања онечишћења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:34