Ambasada Turske u Podgorici / Srđan Boljević
05/05/2023 u 15:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izbori u Turskoj: Birači u Crnoj Gori sjutra izlaze na birališta

Ambasador Turske u Crnoj Gori Baris Kalkavan rekao je da su pripreme završene i da turski birači po prvi put imaju priliku da glasaju na biračkom mjestu u Podgorici

Turski birači u Crnoj Gori i Srbiji počeće sjutra glasanje u okviru predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji će se održati u Republici Turskoj 14. maja.

Turski državljani će od sjutra moći da glasaju na biračkim mjestima u turskim diplomatskim predstavništvima u Crnoj Gori i Srbiji u okviru predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji će se održati u Republici Turskoj 14. maja.

Ambasador Turske u Crnoj Gori Baris Kalkavan rekao je za Anadoliju da su pripreme završene i da turski birači po prvi put imaju priliku da glasaju na biračkom mjestu u Podgorici.

„Preduzeli smo sve neophodne mjere i završili pripreme kako bi građani mogli da glasaju u najprikladnijim uslovima u povjerenju i miru. Naši građani u Crnoj Gori mogu da glasaju u zgradi ambasade u naredna dva dana od 9 do 21 čas“, rekao je Kalkavan.

Ističući da očekuje maksimalan odziv turskih birača u Crnoj Gori, Kalkavan je rekao da broj turskih državljana u Crnoj Gori svakim danom raste.

„Zadovoljstvo nam je što građani pokazuju veliko interesovanje za izbore. Kao odgovor na ovo interesovanje, održali smo 30. marta Zbor građana u Budvi, gdje se nalazi najveći broj naših građana. Odgovarali smo na njihova pitanja o izbornom procesu i našim konzularnim službama“, rekao je Kalkavan.

I turski birači koji se nalaze u Srbiji sjutra će izaći na izbore, a biračka mjesta su postavljena u ambasadi Turske u Beogradu i konzulatu u Novom Pazaru.

Turski ambasador u Beogradu Hami Aksoj istakao je za Anadoliju da su sve pripreme završene i da su biračka mjesta spremna da dočekaju birače sjutra i preksjutra.

„Pozivamo građane da blagovremeno provjere da li su upisani u spisak birača upisanih za glasanje u inostranstvu. Naši građani sa važećim dokumentima moći će da glasaju sjutra i preksjutra od 9 do 21 čas“, rekao je ambasador Aksoj.

Prema podacima Vrhovne izborne komisije Turske, u Crnoj Gori ima 1.704 registrovanih birača, a u Srbiji 2.311 birača.

Turski birači u Bosni i Hercegovini počeli su danas da glasaju na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Turske u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:52