Ilustracija, Unspalsh / - ILUSTRACIJA, UNSPALSH
19/05/2022 u 21:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конгрес САД одобрио пакет помоћи Украјини од 40 милијарди долара

Сенат је гласао са 86 према 11 за пакет војне, економске и хуманитарне помоц́и, убједљиво највец́и пакет помоц́и САД Украјини до сада. Свих 11 гласова против било је из Републиканске странке

Амерички Конгрес данас је одобрио пакет помоћи Украјини од 40 милијарди долара у новом изразу непоколебљиве подршке коју је предсједник Джо Бајден обећао Кијеву, преноси РСЕ.

Овај пакет помоћи, који укључује макроекономску и хуманитарну помоћ али такође оружје и муницију, одобрен је великом већином у Сенату данас поподне пошто је прошле недеље усвојен у Представничком дому Конгреса, преноси Франс прес.

Сенат је гласао са 86 према 11 за пакет војне, економске и хуманитарне помоц́и, убједљиво највец́и пакет помоц́и САД Украјини до сада. Свих 11 гласова против било је из Републиканске странке.

Сада је послат предсједнику Џоу Бајдену на ратификацију.

-Доношењем ове хитне помоц́и, Сенат сада може да каже украјинском народу: помоц́ је на путу. Права помоц́. Значајна помоц́. Помоц́ која би могла да осигура да Украјинци побиједе", рекао је лидер демократске вец́ине у Сенату Чак Шумер (Цхуцк Сцхумер)-преноси Радио Слободна Европа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 12:43