Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
04/07/2024 u 18:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Švedska izrazila protest zbog smrtnih kazni koje sud u Iraku izriče za njene državljane

Ministarstvo spoljnih poslova Švedske saopštilo je da je pozvalo na razgovor otpravnika poslova Ambasade Iraka u Stokholmu kako bi izrazilo protest zbog smrtnih presuda koje je irački sud izrekao državljanima Švedske.

Stokholm je prošlog mjeseca protestovao zbog smrtne kazne izrečene državljaninu Švedske, a danas su potvrđene još dvije. Sve tri presude odnose se na ubistvo koje se dogodilo ranije ove godine, navelo je Ministarstvo.

Ministarstvo dodaje da je primilo informaciju da je i četvrtom državljaninu Švedske izrečena smrtna kazna koja bi mogla da bude povezana sa drogom, ali da to ne može da potvrdi zbog „određenih nejasnoća povodom identiteta te osobe“.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo radi na sprečavanju izvršenja tih presuda i dodaje da Švedska osuđuje upotrebu smrtne kazne i da joj se protivi „svuda i u svim okolnostima“.

Švedski mediji su ranije objavili da su trojica Šveđana optuženi za ubistvo kriminalca u Iraku, za koje se vjeruje da je povezano sa višegodišnjim ratom dva švedska klana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 18:40