/ - FOTO: SKRINšOT - COPERNICUSEU, TVITER
03/02/2024 u 13:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Norvešku pogodila najjača oluja u poslednjih 30 godina

Vjetar je iščupao nekoliko prozora hotela u Bodu, u okrugu Nordland, gdje je policija izdala upozorenje na "opasnost po život". Bodo se nalazi sjeverno od Arktičkog kruga

Oluja Ingunn pogodila je Norvešku udarima vjetra, čija je brzina većina od 193 km/h. Domaćinstva u centralnim područjima juče su ostala bez struje, a zbog vjetra je autobus izletio s ceste sjeveroistočno od Bergena, prenosi N1.rs.

U nekim dijelovima Norveške zatvorene su škole, putevi, tuneli i mostovi.

Vjetar iščupao nekoliko prozora hotela, oštećena i bolnica.

Vjetar je iščupao nekoliko prozora hotela u Bodu, u okrugu Nordland, gdje je policija izdala upozorenje na "opasnost po život". Bodo se nalazi sjeverno od Arktičkog kruga.7

Uprava hotela potvrdila je štetu na hotelu Radison Blu od 13 spratova.  Oko centra Bodoa postavljen je policijski kordon. Oštećenje je pretrpjela i bolnica u Harstradu. Fotografije u norveškim medijima prikazuju platformu za slijetanje helikoptera prepunu krhotina.

Oluja, koju su norveški meteorolozi proglasili najjačom koju je zemlja vidjela u posljednjih 30  Meteorološki zavod izdao je crveno upozorenje za područje Arktika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:32