Плакат за представу (ФОТО: ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ ПОДГОРИЦА) / -ФОТО: ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ ПОДГОРИЦА
05/12/2022 u 09:15 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Bez portfelja" na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Festival Regionalna unija teatara Grupa Triglav - RUTA nastavlja se u ovom ciklusu od 1. do 6. decembra, a domaćin je Beogradsko dramsko pozorište

Gradsko pozorište Podgorica će u ponedјeljak 5. decembra, od 19.30 časova na Velikoj sceni "Olivera i Rade Marković‘‘ izvesti predstavu "Bez portfelja‘‘ koju je, po tekstu Stevana Koprivice, režirao Branislav Mićunović. Predložak za tekst јe komediјa Branislava Nušića "Gospođa ministarka". Dan kasnije, u utorak, 6. decembra, predstava će gostovati u Narodnom pozorištu u Nišu sa početkom u 20 časova.

image

Сцена из "Без портфеља"

-ФОТО: ДУШКО МИЉАНИЋ

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Simo Trebješanin, Ivana Mrvaljević/Vanja Jovićević, Jelena Nenezić Rakočević, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Ivona Čović Jaćimović i Vahidin Prelić.

image

Дубравка Дракић у "Без портфеља"

-ФОТО: ДУШКО МИЉАНИЋ

Festival je 1. decembra svečano otvorila predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Božanstvena komedija" u režiji Franka Kastorfa, dok se 2. decembra Dramski teatar iz Skoplja predstavio komadom "My name is Goran Stefanovski". Mestno gledališče ljubljansko iz Slovenije јe 3. decembra izvelo predstavu "Junakinje". Predstava "Tramvaj zvani želja", koprodukcija Kazališta "Ulises" i BDP na programu јe 4. decembra. Festival zatvara predstava Kamernog teatra 55 iz Sarajeva "Umri muški".

Učešće Gradskog pozorišta Podgorica na RUTA festivalu podržano je na konkursu Ministarstva kulture i medija za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2022. godini.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 21:20