Плакат фестивала / -ФОТО: НАРОДНА БИБЛИОТЕКА БУДВА
25/05/2023 u 10:04 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Četiri noći "Knjiga pod feral"

Nastupom Sanina i Tibora Karamehmedovića okončaće se ovogodišnji festival "Knjiga pod feral" u Budvi

Festival regionalnih pisaca "Knjiga pod feral" počeće u četvrtak, 25. maja na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu u Budvi. Festival, treći po redu, u 20.30 časova otvoriće Mariјa Maјkić, predsjednica Savjeta Narodne biblioteke Budve. Potom će se predstaviti troje autora: pjesnik i publicista iz Bijelog Polja, upravnik gradske biblioteke Edin Smailović, pjesnikinja, urednica časopisa za književnost "Savremenost" i direktorica Gradske biblioteke u Skoplju Snežana Stojčevskaka i pjesnik i kantautor Nenad Marić – Kralj Čačka, koji će održti i solo koncert.

Druge festivalske večeri, u petak, 26. maja, od 20.30 časova predstaviće se pisac, režiser, scenarista, muzičar i vizuelni umjetnik iz Nikšića - Vladimir Kosić, a nakon njega pjesnikinja i članica alternativne rok grupe "Autopark" iz Beograda Ognjenka Lakićević.

U subotu, 27. maјa, u isto vrijeme o književnosti će razgovarati Adnan Repeša iz Mostara, autor dvije zbirke priča i romana "Svojta", a potom i muzičar i pisac Marko Šelić – Marčelo iz Beograda, autor tri romana i dvije zbirke priča; koјi јe dosad snimio šest samostalnih albuma.

Završne večeri, u nedjelju, 28. maja, ponovo u isto vriјeme, na trgu ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu Budva predstaviće se pjesnik, romansijer, pripovjedač, esejista Laslo Blašković iz Novog Sada, a potom muzičar i pjesnik, osnivač dubrovačke grupe "Silente" – Sanin Karamehmedović koјi će predstaviti svoјu prvu zbirku poezije "Terca na tišinu". Potom će akustično nastupiti Tibor Karamehmedović koji, zajedno sa Saninom, autorski skupa potpisuje sve pjesme benda "Silente". Njihovim nastupom okončaće se ovogodišnji festival "Knjiga pod feral".

Moderatori programa biće urednik Festivala Đorđe V. Gregović i Stanka Stanojević. Festival je podržala Turistička organizacija Opštine Budva.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:03