Плакат за догађај / -"Барски љетопис"
17/08/2024 u 10:19 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Cimetna pisma, dijamantna stvorenja"

Posljednji književni program u ovogodišnjoj selekciji "Barskog ljetopisa" koju potpisuje Dragana Erjavšek, јest promocija romana "Cimetna pisma, dijamantna stvorenja" Faruka Šehića. Promociјa će biti održana večeras, 17. avgusta, u 21.30 časova u Narodnoj biblioteci i čitaonici "Ivo Vučković"

Faruka Šehića (1970) književna kritika smatra glasom pisaca tzv. pregažene generacije. Za prvi roman "Knjiga o Uni", preveden na 13 jezika, dobio je nagradu "Meša Selimović" za najbolji roman 2011, i EUPL (Evropska nagrada za književnost) 2013. Piše za "Oslobođenje" i živi u Sarajevu.

– Šehić nas u romanu "Cimetna pisma, dijamantna stvorenja" stalno iznenađuje kombinirajući razne literarne tehnike, pa u jednom trenutku čitamo lucidne rukopise (npr. po mitskom Istanbulu), a već u drugom trenu našli smo se usred ratišta, i to i s jedne i s druge strane fronta, lišeni moralističkih crno-bijelih opisa i predrasuda. Novi roman (pre)zrelog Faruk Šehića prozni je, ali i psihološki labirint, unikatna literarna enigma - zapisao јe Denis Derk, književni kritičar "Večernjeg lista".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 22:56