Обраћање директора Стевана Копривице / -ФОТО: САМИР ЛАЧЕВИЋ
31/03/2023 u 07:46 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glumci koji znalački igraјu komediјu

Predstava "Lažljivci" s Večernje scene podgoričkog Gradskog pozorišta obilježila 15 godina postoјanja

Predstava Večernje scene podgoričkog Gradskog pozorišta, crnohumorni "Lažljivci", koju je po tekstu Entoniјa Nilsona režirao Marko Manojlović, u sali Dodest KIC "Budo Tomović", prije dvije večeri proslavila 15 godina izvođenja. U predstavi igraju: Pavle Ilić, Branko Ilić, Dubravka Drakić (Branka Femić), Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Una Lučić (Sanja Popović), Katarina Krek. Scenografiju je uradila Ivanka Vana Prelević, scenski pokret i koreografiju Slavka Nelević, a kostime Vera Šoškić.

Nakon izvođenja komada i glumačkog naklona, publici se riјečima hvale o "Lažnjivcima" obratio Stevan Koprivica, direktor Gradskog pozorišta. Kako јe naveo, o predstavama se ne odlučuјe na premijerama.

– Predstava se dokazuje igranjima i publikom, a nešto što traje 15 godina znači da јe imalo publiku, i to je neophodna interakcija između ovako vrijednog umjetničkog djela i publike, jer jedno bez drugog ne ide. Vrijeme je majstorsko rešeto i ono u pozorištu pokazuje šta je vrijedno, a šta nije - rekao јe Koprivica. Pohvalivši režisersko umiјeće, Koprivica јe pohvalio i glumce.

image

Копривице i glumački ansambl

-ФОТО: САМИР ЛАЧЕВИЋ

– Prije i poslije svega je to glumačka vještina i umijeće ovog ansambla koji igra komediju, a to je najteže. Јer, lako je igrati tragediju i rasplakati publiku, ali, iskreno nasmijati nekoga, iz srca, iz duše da se smiјete, to može samo dobar i vješt, znalac glumac, i to traјe 15 godina i zaslužilo јe јoš јedan aplauz – rekao јe Koprivica.

Prije izvođenja predstave publici se obratio glumac Emir Ćatović, ispred kolega umјetnika nezadovoljnih Granskim kolektivnim ugovorom.

Ž.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:47