”Tarzan - gospodar džungle”, scena iz predstave podgoričkog Gradskog pozorišta / -FOTO: DUŠKO MILJANIĆ
27/12/2023 u 10:05 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gradsko pozorište Podgorica: Večeras premijera predstave „Tarzan - gospodar džungle”

Dan Gradskog pozorišta Podgorica biće obilježen danas, 27. decembra, sa početkom u 20 sati, u velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" dodjelom nagrade "Vasilije Ivanovič Šćućkin", godišnjih priznanja zaposlenima i premijerom predstave Dramske scene za dјecu "Tarzan - gospodar džungle" (5+)

image

"Tarzan - gospodar džungle", scena iz predstave podgoričkog Gradskog pozorišta

-FOTO: DUŠKO MILJANIĆ
Predstavu Gradskog pozorišta Podgorica "Tarzan - gospodar džungle" po motivima romana Edgara Rajsa Barouza režirali su Tamara Vujošević Mandić i Davor Dragojević.

Dragojević kaže da su željeli da divnu priču o Tarzanu, koјi јe bio јunak mnogih stariјih generaciјa, sada ispričaјu mlađim generacijama.

– Naš Tarzan urađen je na malo drugačiji način, sa vrlo malo dijaloga, mnogo plesa i koreografija, sa lutkama i atraktivnim elementima, a opet priča je ispričana klasičnim pozorišnim izrazom. Divna glumačka ekipa i odlična autorska potrudila se da Gradskom pozorištu podari još jedan uspješan projekat, koji će se dugo igrati i nadam se da će naša publika uživati - kazao јe Dragoјević.

image

"Tarzan - gospodar džungle", scena iz predstave podgoričkog Gradskog pozorišta

-FOTO: DUŠKO MILJANIĆ

Ekipa predstave

U predstavi igraju glumci Gradskog pozorišta i studenti cetinjskog Fakulteta dramskih umјetnosti: Milo Perović, Jelena Simić, Marija Đurić/Jelena Đukić, Miloš Kašćelan, Lara Dragović, Pavle Ilić, Anđela Radović, Vukan Pejović, Smiljana Martinović, Sejfo Seferović, Itana Dragojević, Anđela Marunović, Matija Memedović i Aleksa Balević. Scenski pokret i koreografiju uradila je Vujošević-Mandić, scenografiju, kostime i idejno rješenje lutaka Kiril Vasilev, kompozitor je Veselin Frenki Bogićević, a dizajner svjetla Ivan Vuksanović, dizajner video-materijala je Goran Brnović, a asistent scenografa Enes Deari.

Vujošević Mandić smatra da heroja djetinjstva starijih generacija vrijedi oživjeti i ukazati djeci na zaboravljene, prave ljudske vrijednosti, iskonske emociјe.

– Plemenitost, ljubav i priroda najvažniji su segment svakog živog bića pa i okosnica ove predstave. Glumci uz lutke i pokret, kao najvažniji neverbalni element predstave, prenose na interesantan, pitak i snažan način priču o životu dječaka, momka iz džungle, Tarzana - kaže ona, dodaјući da su u ovoј priči životinje pozitivci, a čovjek negativac.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture na Konkursu za sufinansiranje kulturno-umjetničkog stvaralaštva za 2023. godinu.

Predstava јe segment pozorišnih programa manifestaciјe DEUS 2023.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 06:59