Bitlđus 2 otvorio Mostru / - FOTO: WARNER BROS
28/08/2024 u 22:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Horor-komedija „Bitlđus 2“ otvorila filmski festival u Veneciji

Projekcijom nastavka filma „Bitlđus‘‘ kultnog američkog reditelja Tima Bartona, otvoren je 81. filmski festival u Veneciji. U trci za Zlatnog lava su 23 filma.

Parada kandidata za Oskara je počela, ako je suditi po filmovima, jer poslednjih godina Mostra se nametnula kao standardno pretpremijerno mjesto za američke filmske hitove.

Krenulo je sa Bitlđusom 2, vizuelnim spektaklom sa kojim se tri i po decenije nakon originala, vizionar Tim Barton, zajedno sa Majklom Kitonom i Vinonom Rajder vratio staroj priči o duhovima.

Jednu od uloga povjerio je svojoj partnerki Moniki Beluči.

- Počastvovana sam što sam dio ove ekipe i što ulazim u Timov svijet. On je umjetnik i filmski stvaralac, i zna kako da stvori situacije koje su fantastične i užasne, komične i emotivne. To mi je pomoglo da stvorim ovo čudovište koje igram - rekla je Monika Beluči, glumica.

Svjetske premijere u Veneciji imaju i novi Džoker – ludilo u dvoje sa Hoakinom Finiksom, i biografski film Marija u kome je opersku divu Kalas oživjela Anđelina Džoli.

S nestrpljenjem se očekuje i novi film legendarnog španskog postmoderniste Pedra Almodovara Soba pored vrata koji je prvi put snimao na engleskom jeziku.

Sud o filmovima daće žiri predvođen francuskom divom Izabel Iper, koja je objasnila kako će njena iskustva uticati na ocjenjivanje filmova.

- Volim da snimam filmove, a volim i da ih gledam. Mislim da svaki ljubitelj filma ima isti pristup. Nije to samo intelektualan proces, on je i veoma emotivan. Zašto nešto voliš, zašto te privlači, zašto razumiješ rediteljev pristup. I mislim da od filmova očekujem da zaista budu nečija ličina vizija, jer film to i jeste, nečija vizija - kaže Izabel Iper, koja ima dug i slavan odnos sa Venecijanskim festivalom. Proglašena je dva puta najboljom glumicom, a dobila je i Zlatnog lava za životno djelo.

Nakon štrajka u Holivudu, zvijezde se vraćaju u velikom broju.

Nažalost, nijedna neće biti dostupna za intervjue što je izazvalo pobunu među novinarima koji su Festivalu uputili protestno pismo.

Na filmskim platnima biće viđen i Emir Kusturica kao protagonista dokumentarnog filma "Osvetiću se ovom svetu ljubavlju", S. Paradžanov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 19:57