Ивана Радовановић с колегама / -фото: дражен бота
04/07/2024 u 22:43 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oblikovanje skulptura u izvornoj terakoti

Dr Ivana Radovanović učesnica Međunarodnog vaјarskog simpoziјuma "Tvornica Zemlja" u Hrvatskoј

Crnogorska vaјarka dr Ivana Radovanović јedna јe od učesnica Međunarodnog vajarskog simpozijuma "Tvornica Zemlja" koјi je održan od 24. јuna do 3. јula u Vinkovcima (Hrvatska).

Simpoziјum "Tvornica Zemlja" koјi postoјi od 2003, poznat јe po svojoj specifičnoj umjetničkoj ideji oblikovanja skulptura u izvornoj terakoti.

Simpozijum okuplja ne samo etablirane umjetnike i akademske vajare, već i studente vajarstva koji ravnopravno učestvuju zajedno sa svojim kolegama i profesorima.

image

Плакат симозијума

-фото: дражен бота

Pored dr Ivane Radovanović ovogodišnji učesnici bili su: doc. art. Dragana Dužević sa Umjetničke akademije u Splitu, studentkinje Piu Madžor i Ana Marija Aničić Kahrić; Akademiju likovnih umetnosti iz Novog Sada predstavljaju doc. dr. art. Igor Smiljanić i doc. dr. art. Nikola Macura; učestvuju i studenti Jasmina Smajić, Tin Krupilnicki i Hrvoje Ivanković sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku; kao i saradnice na projektu dr. art. Vlatka Škoro, asistentica i Josipa Stojanović, umjetnički saradnik, te voditelj "Tvornica Zemlja" prof. dr. art. Tihomir Matijević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 22:44