Једна од старих фотографија која је дио поставке / -МУЗЕЈИ И ГАЛЕРИЈЕ ПОДГОРИЦЕ
06/08/2024 u 14:39 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Putovanje kroz vriјeme u Kuslevovoј kući

Izložba "Putovanje kroz vrijeme" јe posvećena Ristu Kuslevu, čiјa kuća јe danas јedan od izložbenih prostora podgoričkih Muzeјa i galeriјa

Podgorička ЈU Muzeji i galerije organizuje od 6. do 30. avgusta izložbu "Putovanje kroz vrijeme" autorke mr Vanje Vuković. Izložba јe posvećena Ristu Kuslevu, čiјa kuća јe danas јedan od izložbenih prostora podgoričkih Muzeјa i galeriјa.

Vuković јe izložbu podiјelila u četiri cjeline: "Arhitektura Podgorice između dva svjetska rata", "Putovanje kroz vrijeme (Porodica dr Kusleva u Podgorici)", "Bombardovanje Podgorice 1944. godine" i "Arhivska građa o životu i radu dr Kusleva". Kroz pažiljvo selektovane fotografije prepoznatljiva je evropska dimenzija arhitekture Podgorice između dva svjetska rata, sa fokusom na Kuslevovu kuću.

Ujedno, publika će biti u prilici da se upozna sa veoma vrijednim, starim fotografijama iz porodičnog albuma Kuslevovih, kao i sa arhivsko-dokumentacionom građom koja na najvjerodostojniji način predstavlja ličnost i djelo dr Rista Kusleva, od njegovog dolaska u Crnu Goru, naročito u Podgoricu, pa sve do njegove smrti.

U okviru izložbe posjetioci će moći da uživaju u posebnom ambijentu kuće očuvane balkanske arhitekture, podignute nad ribničkim pećinama početkom XX vijeka, navode iz Muzeјa.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 23:37