Сцена из ”Јастучка” / -ФОТО: ДУШКО МИЉАНИЋ
15/09/2023 u 15:21 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Zetski dom": Premijera predstave "Jastučko"

Predstavu po tekstu martina mekdone režirao Andrija Rašović,

Premijera predstave "Jastučko" (The Pillowman), koju je po tekstu Martina Mekdone režirao Andrija Rašović, premiјerno će biti izvedena u nedjelju 17. septembra u 20 časova na sceni Kraljevskog pozorišta "Zetski dom". Predstava reprizno igra naredni dan, 18. septembra, na istom mјestu i u isto vriјeme.

U predstavi igraju: Pavle Prelević, Stefan Vuković, Ognjen Sekulić, Nemanja Todorović i Nevena Penava. Dramaturg јe Raјko Radulović.

Andrija Rašović za svoju ispitnu master predstavu birao je ovaj tekst zato što on slavi čin pričanja priča.

– Jastučko postavlja svoju publiku da se suoči sa uznemirujućom prirodom priča, sa snagom mašte i delikatnog odnosa neiskvarenog i nevinog djetinjstva, suočenog sa strašnom stvarnošću svijeta u kome živimo - ističe Rašović. U umjetnosti, a naročito u pozorištu, ne treba bježati od onog neizrecivog, stav je Rašovića.

Martin Mekdona je britansko-irski dramski pisac, filmski reditelj i scenarista. Sa samo 24 godine piše sedam drama, od kojih su se četiri paralelno igrale na scenama Velike Britanije. Ovo čini Mekdonu prvim britanskim dramskim piscem, još od Šekspira, koji je u toj mjeri postavljan. Među pomenutim dramama je i "Jastučko", koji je 2004. godine nagrađen kao najbolji novi tekst nagradom "Lorens Olivije".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 07:36