Mjesečni horoskop za februar / -ILUSTRACIJA
31/01/2024 u 18:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Horoskop za februar: Ovnovi će uživati u zabavi, Bikovi se spremaju za promjene, Blizanci za putovanja

Kako će vam zvijezde biti naklonjene otkriva astrolog Olga Savić, nepredvidivih i komplesanih 29 dana

Posle najdužeg mjeseca u godini (jer januar, u zavisnosti koga pitate – traje između 31 i 72 dana), spremamo se da uđemo u najkraći (koji je, o čuda! ove godine duži za jedan dan). Jer pred nama je februar prestupne godine pa ćemo cijelih 29 dana imati priliku da se družimo sa njim.

A na ulasku u ovaj mjesec – zatičemo Sunce i Plutona u znaku Vodolije. Saturn i Neptun su u Ribama, a Jupiter i Uran u znaku Bika. Mesec se nalazi u znaku Vage, a u Jarcu je planetarno društvance sačinjeno od Venere, Marsa i Merkura. Sve planete su direktne – što bi se reklo – "opaaaa, idemo". A gdje ćemo i dokle ćemo stići – e, to ćemo da vidimo.

Petog februara Merkur prelazi u znak Vodolije. Vrijeme je da mislimo drugačije, da se priče razlete, da ne budemo stegnuti u izražavanju, već opušteni, širokog duha. Merkurova konjunkcija sa Plutonom istog dana donijeće nekom fenomenalnu ideju, nekom ekstra značajan dogovor. Sa one lošije strane, ovo ukazuje na mentalni pritisak, uslovljavanje, ucjenjivanje, probleme u saobraćaju i sa internetom, ali i poteškoće sa mlađom populacijom, djecom i mladima.

Njegde u pola noći, između 9. i 10. februara – imamo mlad Mjesec u znaku Vodolije. Mlad Mjesec i Sunce su u kvadratu sa Uranom iz znaka Bika – pa nam se otvara faza intenzivnih, brzih, neočekivanih promjena u onom životnom segmentu koji je pod vladavinom znaka Vodolije.

Trinaestog februara Mars prelazi u znak Vodolije ukazujući na velike iskorake, na potrebu da se oslobodimo, napravimo promjenu. Ne želimo da budemo sputani, ne želimo da nas bilo šta ograničava, steže, koči, usporava, ne želimo da nam bilo šta bude nametnuto ili da se osjetimo da nas neko uslovljava. Marsova konjunkcija sa Plutonom ukazuje na probleme, destrukciju, nasilje, povrede – ali i na ciljeve ka kojima se ustremljavamo nadljudskom snagom, opsesivno i bez zastajanja.

Šesnaestog februara i Venera ulazi u znak Vodolije. Ona ukazuje na otvorenost u ljubavi, miks ljubavi i prijateljstva, prijatelje "sa beneficijama", širenje društvenih kontakata, ljubavi preko prijatelja i društvenih mreža. Venera takođe pravi odmah po ulasku u znak konjunkciju sa Plutonom – ukazujući na intenzivna i snažna osjećanja, fatalne ljubavi, ljubavi sa "opasnim tipovima", ali i na snažne izlive ljubomore, ljubomorne napade, brutalnost, rizične kontakte sa osobama koje nam se predstavljaju u prijateljskom maniru, ali mogu biti opasni po nas.

Devetnaestog februara Sunce ulazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka – zvanično u poslednjem smo zimskom mjesecu.

Dvadesettrećeg februara Merkur takođe ulazi u znak Riba – biće spaljen od strane Sunca i u bliskom kontaktu sa Saturnom sve do kraja februara (pa i neki dan kasnije), što ukazuje na komunikacijske probleme, teškoće na putovanjima, u saobraćaju, sa elektronikom. Period kada ne treba donositi značajne odluke, jer ili ne razmišljamo objektivno i jasno ili nemamo sve faktore koji su nam potrebni da bismo donijeli smislenu odluku.

Dvadesetletvrtog februara imamo pun Mjesec u znaku Djevice, koji ukazuje na tenziju, povećanu odgovornost i prema sebi i prema obavezama, drugim osobama. Preokupiranost poslom, strahovi vezani za zdravlje i za poslovni segment, pojačana anksioznost.

I to mu dođe neki najosnovniji pogled na februar. Nepredvidiv i kompleksan mjesec. Pa, srećno!!!

 

image

Uvijek je vrijeme za ljubav

-ILUSTRACIJA

OVAN

Ljubav

Dokle god je dobre komunikacije, ali i dok kod oboje postoji potreba da s vremena na vrijeme izađete iz rutine i opustite se kroz zabavne aktivnosti ili kroz druženja sa zajedničkim prijateljima – uglavnom će sve funkcionisati solidno u vašim emotivnim relacijama. U drugom dijelu mjeseca ćete imati par proslava ili zanimljivih dešavanja sa partnerom (to će vam doduše izbiti priličnu sumu novca iz džepa). Potencijalni problemi postoje kod onih Ovnova koji vole da flertuju i koji se mogu malo previše zanijeti u tom tipu aktivnosti, kao i kod onih koji mogu prikrivati nešto od voljene osobe – savjet za vas je da se ne opuštate previše. Slobodni Ovnovi - drugi dio mjeseca je vaše vrijeme. Period za druženja, zabavu, nove osobe, ali i za ljubavno – seksualno eksperimentisanje i ludovanje. Sigurno je da vam neće biti dosadno ni malo.

Posao

Finansijski segment je jedna od udarnih tema ovog mjeseca – biće definitivno prilika da se poboljša stanje finansija, ali teba biti obazriv sa troškovima i ulaganjima – pogotovo u drugom dijelu mjeseca kada ste previše široke ruke i kada vaše finansijske odluke mogu biti obojene rizikom. Poslovno – potreba za promjenama postoji, ali se ne treba zalijetati u njih. Mjesec pred vama je korektan u poslovnom smislu, nešto mirniji u prvom dijelu a sa nešto više promjena planova i tenzije u drugom njegovom dijelu.

Zdravlje

Stres i veće energetsko trošenje postoje, pa se potrudite da se relaksirate, odmarate, ali i bavite blagom fizičkom aktivnošću. Takođe, više pažnje obratite na ishranu. Stariji – hronične tegobe, pritisak.

 

 

BIK

Ljubav

Prva polovina februara donosi uglavnom regularno stanje u vašim emotivnim partnerstvima. Šta više – ovo je dobar period da se dublje povežete i postignete veću dozu razumijevanja i bliskosti. Mirno funkcionisanje bez mnogo oscilacija, bar ne onih većih. Drugi dio mjeseca nam je već neuporedivo aktivniji – neki od vas se mogu odlučiti za važnije korake – što najprije liči na početak zajedničkog života ili planiranje da se to dogodi u bliskom narednom periodu. U svakom slučaju – biće više zajedničkih akcija i dešavanja, izlazaka – ali će se povremeno javljati i nervoza – bez značajnijih posledica po vas dvoje kao par. Slobodni Bikovi – prva polovina mjeseca može donijeti ozbiljnije emotivne priče i dešavanja. Ako ostanete solo – od ulaska u drugi dio februara očekujte pojačan društveni život i mnogo zabave.

Posao

Ovo je mjesec velikih promjena i značajnih dešavanja u poslovnom sektoru, čija će priroda biti različita za svakog od vas. Pa tako neke od vas čeka presjek i odlazak iz firme u kojoj trenutno radite (neko zato što više ne želi i neće da trpi pritiske kroz posao, neko zato što je dobio bolju ponudu). Isto tako – neko će već početkom mjeseca dobiti vijesti o poboljšanju nadoknade za rad ili produžiti ugovor. A biće i onih koji će napredovati – što će biti skopčano sa poboljšanjem finansija, ali i sa znatno više obaveza nego do sada

Zdravlje

Osjetljiv respiratorni sistem, a moguće su i teškoće sa pritiskom i cirkulacijom, pogotovo kod starijih pripadnika znaka.

 

 

BLIZANCI

Ljubav

Partner i vi ćete funkcionisati na potpuno drugačije načine tokom februara – zbog čega će povremeno dolaziti do razmimoilaženja, nerazumijevanja, pa čak i rasprava. Vi, jednostavno – osjećate potrebu za više dešavanja, pokreta, akcije, ne želite da vas partner sputava svojom sporošću, neaktivnošću. S druge strane, voljena osoba će vam za više situacija reći da se ponašate neozbiljno, neodgovorno ili suviše ležerno. Tokom poslednje dekade mjeseca ulazite u nešto mirniju fazu kada ćete se ipak bolje razumjeti i lakše funkcionisati. Slobodni Blizanci – naglašenost vazdušnog znaka Vodolije kroz koji će prolaziti Sunce, Merkur, Mars i Venera tokom februara – donijeće vam veliki dotok energije, društvenost, izlaske, putovanja, kontakte preko društvenih mreža. Flert, zabava, avantura....čak i poneka prava ljubav.

Posao

Tokom januara ste možda imali stabilnu, ali neinspirativnu i statičnu situaciju po pitanju posla. Februar već nije takav – definitivno vas pokreće, ali vam zato sa druge strane donosi dosta tenzije, nemira i izazovnih situacija kroz poslovni segment. Vaša finansijska situacija se hoće popraviti u drugom dijelu mjeseca, a tada su naglašenija i poslovna putovanja, kontakti sa novim saradnicima, kao i mogućnost da realizujete neke od ideja koje imate. Mogućnost značajnijih saradnji sa inostranstvom i stranim firmama.

Zdravlje

Dosta nervoze,prehlade i problemi sa spavanjem. Stariji pripadnici znaka mogu imati tegoba sa krvnim sudovima, venama, zglobovima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:00