/ Фото: Илустрација
23/11/2021 u 21:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Једите крушке, убрзаће вам метаболизам и очистити организам

Сласне и мирисне крушке важе за једну од најздравијих воћки на свијету

Сигурно сте већ милион пута чули савјет како би, прије или послије оброка, требало појести јабуку због већег осјећаја ситости.

Сласне и мирисне крушке важе за једну од најздравијих воћки на свијету. Расту на многим меридијанима, а у Србији су заступљене од јуна до касне јесени.

Плодови крушака су препуни минерала калијума, бакра, фосфора, калцијума, магнезијума, гвожђа и бројних микроелемената. Богати су витаминима, K, А и Ц, као и већином витамина из групе Б и Д.

Међутим, поред витамина и минерала које можемо да унесемо у тијело, крушке имају још много благодети.

Убрзавају метаболизам

Kрушке садрже велики број влакана које нормализују и убрзавају варење и такође поспјешују рад цријева. Kрушке не садрже много калорија, али ће вас заситити, тако да су одлична намирница за све оне који желе да изгубе килограме.

Чисте организам

Ово воће има позитиван ефектан на јетру, бубреге и желудац и омогућава овим органима да се опораве и очисте, а шећери из ње не захтјевају лучење инсулина за варење, па се зато крушке препоручују дијабетичарима.

Јачају имунитет

Kрушка је богата антиоксидансима који смањују ниво слободних радикала у тијелу. Садржи витамине и минерале који ће помоћи да се обрани од вируса и прехладе.

Убаците двије крушке са другим омиљеним воћем у блендер и окријепите тијело.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:52