/ - POURIYA-KAFAEI-NJPGHYKPL9A-UNSPLASH
11/01/2022 u 09:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њега коврџаве косе: Трикови коjе предлажу фризери

Фризери су косу подијелили на три типа. Тип jедан jе равна коса, тип два jе таласаста, тип три jе коврџава. Свака врста захтијева посебну његу, па би на основу тога требало да прилагодимо наше дневне рутине

Коврдџава коса захтијева посебне рутине његе.

Не постоjи jединствена формула или рутина коjа одговара свима. Ово jе посебно тачно када се бринете о различитим типовима косе. Фризери су косу подијелили на три типа. Тип jедан jе равна коса, тип два jе таласаста, тип три jе коврџава. Свака врста захтијева посебну његу, па би на основу тога требало да прилагодимо наше дневне рутине.

Коврџава коса захтијева другачиjу његу од равне, на шта би требало да посебно обратимо пажњу?

image
- IVANA-CAJINA-DNL6ZIPHT2S-UNSPLASH

Пронађите рутину коврџаве косе коjа вам одговара

Производи и технике коjе користите зависиће у великоj мјери од врсте локна са коjима се бавите. Затегнутиjе спирале су обично више суве, гушће и склониjе ломљењу од меких таласа, што значи да ће вам бити потребно  више хидратантне креме и гелови да његуjете своjе локне. Насупрот томе, даме са таласастом косом треба да се клоне тешких производа коjи могу да отежаjу косу, чинећи jе млитавом, беживотном и масном.

Прање коврџаве косе

Коврџава коса jе природно сува и склона коврџању. Природна уља из вашег власишта коjа одржаваjу равну косу сjаjном и хидрираном не могу да путуjу низ увоjке и кривине коврџаве косе. Ређе прање шампоном може помоћи да ваше локне задрже више влаге, остаjући мекше, глађе и здравиjе.

image
- THOUGHT-CATALOG-MPE2I7AFQIW-UNSPLASH

Њежно распетљаjте косу

Фризери савјетуjу да се коврџе и четке не мијешаjу. Њежно распетљаjте праменове чешљем са широким зупцима. Крећите се од краjева до корена, њежно пролазећи кроз косу.

Започните стилизовање када jе коса мокра

Многи гелови за стилизовање, спреjеви, пјене и други производи за дјевоjке са коврџавом косом су дизаjнирани да дјелуjу на мокру косу. Формулисани су тако да продиру дубоко у влакна косе, заглађуjу и дефинишу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:27